Говорим с Анелия Николаева от Enigma Leather Boutique за вечната класика и новите тенденции в кожените дрехи.

Enigma Leather Boutique

Какво ще открием в новата колекция на Enigma Leather Boutique?

Кожата отдавна не се възприема само като избор за връхни облекла в студените месеци. Тя уверено влезе в ежедневието на съвременната жена. Лесно можем да създадем стилни визии за офиса или времето прекарано с приятели, защото като естествен материал, който „диша“, кожата създава усещане за комфорт през целия ден.
Новата ни колекция UPPER CHIC 23/24  е призив за връщане към женствеността в най-изтънчения ѝ вид. Вдъхновена е от времето, когато елегантността беше на почит в дамския гардероб. В нея ние съчетаваме класически линии с модерни акценти, за да подчертаем сексапила и индивидуалността, които жените естествено носят в себе си.

Цветовете, на които сме заложили са бяло, бежово, различни нюанси на кафявото, сиво и разбира се черно. За есенния гардероб сме се спрели на по-естествени тонове, които създават усещането за топлина и уют, а за зимния – имаме по-ярки акценти, като синьо и розово. Личното ни цветове усещане е в комбинация и със световните модни тенденции. Силуетите са изчистени, а визиите монохромни – те са мултифункционални и лесно приложими в гардероба. 

Сред моделите можете да откриете стилни поли, панталони и якета с „идеална кройка“, която ще е модерна и след 10 години. Някои дами сигурно ще кажат, че не носят високи обувки в ежедневието си. Но кой каза, че широкият кожен панталон не може да се комбинира със сникърси, а кожената пола с топъл пуловер и удобни ботуши или маратонки?! Въпрос на стил, лично усещане и експерименти.

Как да разпознаем качествената кожа и изработка, когато решим да си купим кожено яке или палто?

Има няколко ключови момента, на които да обърнем внимание.
Първо – видът на кожата. Телешката кожа е известна със своята здравина и плътност. Идеална е за якета, палта, елеци и рокли с подчертан силует, но е несравнима с агнешката напа, която е с копринена мекота и лекота. На нея се спираме за по-леки модели якета, ризи, поли, панталони и рокли.

Мит е, че дебелата и тежка напа топли повече в студеното време. Функцията на кожата е да спира вятъра и влагата, а топлината зависи от подплатата от вътрешната страна. Затова кожусите са предпочитани през зимата. Те са безкомпромисни към студа с топлинната изолация, която създава косъмът между тялото и лицевата част на дрехата.

Обърнете внимание тигелите да са с отчетливи бодове. А циповете и катарамите да се отварят без усилие. Не на последно място – трябва да съхранявате и поддържате правилно кожените си дрехи. А тъй като те са на практика „вечни и непреходни“ препоръчвам, да се избират облекла от сигурни производители. Да, качествените дрехи струват малко по-скъпо, но те са дългосрочна инвестиция. Вашите модели са лимитирани – разкажете на читателите ни какви са предимствата на бутиковите модели пред тези масово производство.

В ENIGMA създаваме ексклузивни лимитирани колекции от естествена кожа повече от 21 години. За различията между конфекцията и бутиковия модел мога да говоря много, но ще се спра само на няколко основни.

Enigma


Дизайн

Бутиковите модели се отличават с уникален дизай и високо внимание към детайлите. В изработката е заложен много ръчен труд и персонални особенности. Това създава уникалност във всяка дреха и дава възможност на клиента да изрази индивидуалния си стил.


Качество и материали

При изработката на облекла в лимитирани серии се обръща особено внимание на качествената изработка на всеки детайл и използването на висококачествени естествени материали. Именно те осигуряват издръжливостта на облеклата.


Ексклузивност

Да притежаваш кожено яке с ограничена наличност е истинско преживяване. Всяко обличане носи наслада на всички сетива. Тук е и моето лично предизвикателство. С всяка колекция искам да надграждам предходните по уникалност и функционалност. Колкото повече носим нашите кожени дрехи, толкова по-красиви и автентични стават те. В годините съм създала немалко емблематични дрехи, повечето от които нямат втори брой. Това създаде бранда ENIGMA, като уникален, характерен и ценен.

Защо коженото яке е must have и вечна класика в дамския гардероб?

Кожените якета са истинска икона на лайфстайла. Коженото яке винаги е било емблема на дързост, смелост, свободен дух. Този елемент от гардероба винаги ни напомня за стилни образи и незабравими моменти.
Освен характер, кожените дрехи притежават способността лесно да се комбинират с различни стилове. От рокендрол до ежедневния бизнес стил те намират широко приложение. Съчетайте копринената рокля с байкърско яке или костюм с кожено манто и маратонки и отново ще сте супер тренди.

Design

Количка