Луксозни Самолети

На крилете на лукса или кой лети със стил?

Ако можете да си позволите някой от частните самолети в тази класация, то вероятно сте от хората, които нямат време да четат подобни статии. Ако все пак в едната ви ръка е Code Life, а в другата – отлежала чаша уиски в някоя планинска вила с невероятна гледка, то може би сте от хората, които имат шанс в следващите 10 години да се сдобият с частен самолет. Защото имате вкус към хубавия живот.

Изобщо няма да се опитваме да ви изненадаме със следващите редове. На всички ни е ясно, че най-луксозните частни самолети са притежание на едни от най-богатите хора в света. Сега ще се опитаме да задоволим любопитството ви, да погъделичкаме желанията ви и ще ви накараме да си помечтаете…

Private luxury jet at the airport terminal runway

Style

efaerfe
Луксозни Самолети

Джоузеф Лау – Boeing 747-8 VIP

Започваме с най-евтиния от най-скъпите. Джоузеф Лау е хонгконгски инвеститор и обикновен милиардер, бивш председател е на строителната компания Chinese Estates Holdings Ltd. Притежава най-скъпия диамант в света и е подарил на дамите в семейството си някои от най-скъпите чанти Hermès в света. Неговият Boeing 747-8 е екстра персонализиран и е на цена от $367 милиона. Реновирането на самолета, който е като летящо имение, е струвалo зашеметяващите $214 милиона. 

Площта на самолета е 445 кв.м. и е двуетажен. В самолета има няколко стаи за гости, бар, фитнес зала и голям офис. С този самолет Лау може да лети от Лондон до Сидни без презареждане. 

 

Луксозни Самолети

Алишер Усманов – Airbus A340-300

Руският бизнесмен и милиардер Алишер Усманов притежава Airbus A340-300, който е оценен на $400 милиона. Усманов е в листата на 100-те най-богати хора в света със завидното състояние от над $19 милиарда. Ако се чудите как – занимава се с преработка на метали и минна дейност след разпадането на СССР. 

Персонализирането на интериора на самолета струва $170 милиона. Подобренията са луксозна трапезария, кожени столове, няколко всекидневни, бани и спални. Самолетът е по-голям от този на Владимир Путин. Airbus A340-300 може да лети от Москва до Токио без презареждане.

Untitled-1

Billioners

websaudipalace
Луксозни Самолети

Принц Ал-Уалид бин Талал –Airbus A380

Най-скъпият частен самолет в света принадлежи на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал. Неговият A380 струва невероятните $500 милиона и е истински летящ дворец. Освен кралското си потекло и семейно богатство, принцът е и успешен инвеститор (личи си по самолета, нали?).

A380 разполага с невероятни удобства, които да задоволят всяко желание на принца, а всичко това определено го прави най-луксозният частен самолет на планетата. Ето защо – има си концертна зала, турска баня, гараж за автомобили, конюшня за коне и камили и трапезария, украсена със злато и скъпоценни камъни..

Луксозни Самолети

Извън класацията

Все пак най-най-най-скъпият частен самолет на света си е Air Force 1 – самолетът на президента на САЩ. Той е на цена от $660 милиона и е ярък символ на Америка.

В самолета има огромен президентски апартамент, офис, медицински център, конферентна зала и множество други помещения. Кухнята може да приготви 2000 ястия и да посрещне 100 души гости. 

Air Force 1 може да се зарежда с гориво във въздуха.

ewcfefe

Luxury

Любопитно

Ако се чудите защо сме пропуснали тези богаташки имена в класацията, ето колко струват частните самолети на най-популярните милионери в света:

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, SpaceX и X (Twitter)

Частен самолет: Gulfstream G650ER – Цена: $65 милиона

Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH Group

Частен самолет: Bombardier Global Express – Цена: $50 милиона

Джеф Безос, главен изпълнителен директор на Amazon

Частен самолет: Gulfstream G650ER – Цена: $75 милиона

Бил Гейтс, съосновател на Microsoft

Частен самолет: Bombardier BD-700 Global Express, Gulfstream G650, Cessna 208 Caravan хидроплан – Цена: $40 милиона

Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия

Частен самолет: Boeing Business Jet – Цена: $73 милиона

Количка