Какво е Movember?

Movember: Горещи мъже с… мустаци

Световното движение Movember цели да фокусира вниманието на мъжете към тяхното здраве и превенцията на рака на простатата, а наред с това и създава една есенно-зимна тенденция за смели мъже

Мустакът може би най-често ни напомня за някой далечен чичо от детството ни, за някой смел войвода от портрет в кабинета по история, за мускетар. Със сигурност този космат аксесоар не е за всеки. И не всеки господин може да се похвали с достатъчно лицево окосмяване, за да си пусне сочен мустак.

Някои дами пък се оплакват от мустакатите целувки, но това е може би, защото не са целували Брад Пит… Същите тези дами не си падат и по брадати господа, а пък най-често се омъжват именно за такива. Какво да правиш… Живот! Някои господа избират мустака за своя запазена марка и го поддържат чак докато побелее. Други пък избират месец ноември, за да експериментират с външния си вид. А след това го правят всяка година, за да подкрепят собствения си пол в борбата с една страшна диагноза.

moustache

Movember

Trendy Movember

Какво е Movember?

Движението Movember се ражда в Мелбърн, Австралия през 2003, но бързо обикаля цялото земно кълбо и прераства в кауза за грижа и превенция на рака на простатата и тестисите. Инициативата успява да привлече вниманието на мъжете към тяхното здраве, защото през последните години именно благодарение на нея са открити случаи на тези заболявания в начален стадий, когато лечението е успешно.

Ето защо през месец ноември мъжете си пускат мустаци. А ако вие си мислите, че те не са секси, то със следващите снимки ще ви разубедим:

Количка