Luxury

Къде да живеем, ако имаме няколко излишни милиона?

Най-скъпите домове в света!

Под няколко имаме предвид поне $200 милиона. Тези пари ще ви стигнат само за „най-евтиния“ имот в скромната класация на Rob Report. Едва ли за някого ще е изненада, че най-скъпите имоти за 2023 се намират в Ню Йорк, Палм Бийч и Лондон. 

В класацията просто не присъстват имоти от Близкия Изток,  в противен случай (вероятно) би изглеждала различно. Но поне единият от тях е на малко повече от два часа със самолет от София… Ако това ще ви съблазни да отскочите за един луксозен уикенд до Лондон…

Започваме да мечтаем за милиони със следващите редове…

Home

Mylestone

Къде да живеем, ако имаме няколко излишни милиона?

Mylestone в Медоу Лейн, Саутхемптън, Ню Йорк- $175 милиона

Хамптънс привлича с много неща, а едно от тях е именно това крайбрежно имение. Сградата е в стил Тюдор и се намира между брега на Атлантическия океан и залива Шайнкок. 

Къщата е почти 1400 кв. м. и има 11 спални, 12 бани и 4 тоалетни, както и прилежаща къща за персонала, който  се грижи за имението. Макар и в класически стил, вилата е оборудвана с всички модерни удобства на последното десетилетие. Има външен басейн, гараж за 5 автомобила и частен док край залива, където да закотвите и лодка.

Къде да живеем, ако имаме няколко излишни милиона?

Остров Тарпон, Палм Бийч, Флорида – $218 милиона

Островът“, за съжаление не е в някое екзотично кътче на планетата. Остров Тарпон се намира в Billionaires’ Row в Палм Бийч, участък от земя, който е любимо място за закупуване на имот сред милионерите в околността. 

Главният изпълнителен директор на Citadel Кен Грифин притежава имот тук. В момента островът се продава заедно с имота на него. 

Планирано е обновяване, след което жилищната площ, гаражът за 6 коли и два басейна ще е близо 1700 кв. м. Достъпът до острова става през мост или с лодка, така че ще бъдете далеч от тълпите и шума на града. 

Florida

London

Къде да живеем, ако имаме няколко излишни милиона?

Рътланд Гейт, Лондон, Англия - $238 милиона

Вече 3 години това великолепно „жилище“ на Острова чупи рекорди. Седеметажната сграда в Лондон бе продадена през 2020 за грандиозните $232 милиона. 

Сега отново е на пазара с 6 милиона по-скъпа и търси новия си собственик. Имението е с площ от почти 6000 кв.м. Купувачът ще получи 45 стаи, разположени на седем етажа, закрит плувен басейн и подземен гараж.

New York

Къде да живеем, ако имаме няколко излишни милиона?

Пентхаус в Central Park Tower, Ню Йорк - $250 милиона

Най-скъпият имот за 2023 се намира на последния етаж на най-високата жилищна сграда в света. Там апартаментите са и собственост на едни от най-богатите хора в Ню Йорк. 

Пентхаусът в Central Park Tower е на 3 етажа и с площ от около 1600 кв. м. Бъдещият собственик ще получи 7 спални, 8 бани, няколко кухни и огромна открита тераса от 133 кв. м., която се издига над Манхатън.

Годишен абонамент за Дигитално Списание

69.99 лв

Годишен абонамент за Печатно Списание

280 лв

Прочети акценти от броя

Количка