Sexy

Expensive Taste

Дръзки, секси, голи: Мода за смеели!

След дългите слънчеви летни дни, безбройните коктейли и нощите, прекарани в танци на пясъка, за огромно съжаление на всички, се налага да се завърнем обратно в града и да се захванем отново с живота си тук. 

И  въпреки че вярвам и силно се надявам всяка една от нас да се занимава единствено и само с онова, което обича, няма как да не си призна-ем, че рутината би могла да е малко задушаваща. Но пък модата е винаги тук за нас, и в най-мрачния есенен или зимен ден. 

В моментите, в които искаме да си поиграем със собствени-те си граници, с нов силует, да излез-ем от рамките, които досега сме си поставяли; в моментите, в които бихме искали да се вдъхновим, да си припомним скъпо за нас преживяване или пък, за да си дадем малко любов сами на себе си. Предлагам на вашето внимание моите любими:

7 модни тренда/трика за справяне с меланхолията през есен 2023 година (само за най-дръзките).

Style

Sweet tie

Expensive Taste

1. Вратовръзката

Макар и стриктно мъжки аксесоар, вратовръзките правят забележително завръ-щане в женските гардероби. Моето сърце винаги ще принад-лежи на черната вратовръзка върху бяла риза, но понякога бих я заменила с риза на точки за малка доза кокетност.

Expensive Taste

2. Деконструиран костюм

Отново, директно от мъжки-те гардероби – не за пръв път, костюмите с типично мъжка кройка правят много силно завръ-щане в женската мода. Моите лични фаворити са костюмите от три части. 

Този сезон забеляз-ваме малко повече фокус върху елечето. То е почти винаги skin fit и комбинирано само с панталон или носено под сакото, без риза, което донякъде дава визуалната измама за гащеризон.

Suits

Points

Expensive Taste

3. Точка, точка, запетайка

Този мотив, бели точки на черен фон, така характерен за 50-те години на миналия век, преживя-ва своеобразен ренесанс през есен 2023, само че този път прочи-тът е малко по-необуржоазен. 

Дизайнерите заменят принта с оптични и геометрични ефекти, метални елементи и аксесоари, което предлага и малко по-edgy дързък рокерски прочит на тоалета.

Expensive Taste

4. Голи рамене

Corset

Бюстието, нека се съгласим, е доста по-практично от корсе-та (и доста по-лесно за облича-не!). 

Дизайнерите съветват да го сложим върху друга блуза, за да подчертаем по-добре талията и да оформим силуе-та, позволяват ни да го носим и самостоятелно, под връхна дреха, за да подчертаем бюста и да покажем какво ни е остана-ло от летния загар.

 Short

Expensive Taste

5. Късо, по-късо, най-късо!

За есента, противно на очаква-нията на всички и за най-голямо разочарование на бабите, които винаги съветват да пазим кръста, модата казва да режем всичко. 

Всички горни гарменти биват системно и систематич-но скъсявани – от якета и сака с дължина до пъпа, през блузи, от които са останали само ръкави, суичъри, превърнати в кроп-то-пове – всичко под ножа!

Expensive Taste

6. Още по-микро!

Micro

Shirtless трендът нахлува в дамските гардероби с пълна сила, а този сезон под прожектори-те попада и сутиенът. Много подиуми предизвикаха фурор в модните среди с поне един дизайн, при който гърдите едва са покри-ти. 

Забелязахме колан вместо топ при Heliot Emil, две сребър-ни лъжички при Hodakova, моят личен фаворит за цялата модна година – едно бяло перо при  Ann Demeulemeester, микро-бикини с монограма при Gucci.

Lanvin

Expensive Taste

7. Всъщност, покажи ми всичко

В същия самоуверен дух и маниер цялото бельо излиза на показ. Отново няма привкус на секс кукла, защото всичко е въпрос на атитюд. При Gucci бельото и чорапогащ-ниците са в контрастен цвят от тюлена-та пола и няма нищо скрито. 

При Lanvin сутиенът се подава под дълбокото декол-те, а при Gabriela Hearst той на практика е заменен от два асиметрични ръкава. На много модни подиуми забелязваме още една кражба от мъжките гардероби, но този път от чекмеджето с бельото: ластиците на „мъжки слипове“ се подават под поли със строга кройка и силует.

Струва ми се, че есен 2023 дойде една идея по-бързо от предишните. Но дойде една голяма експлозия от енергия, дързост, самоувереност и купища нови сили. И много, много, много мода.

Годишен абонамент за Дигитално Списание

69.99 лв

Годишен абонамент за Печатно Списание

280 лв

Прочети акценти от броя

Количка