Studio

Говорим с Марин Хубенов - Мърфи за есенните тенденции в косите

Нов сезон, нови изненади от
Салони Murphy

Слънце, плаж, море – все любими летни емоции, но как да се погрижим за косата си след вълнуващото лято и да я подготвим за студа и влагата през есента?

Това, което винаги препоръчвам на клиентките си, е концентрирани терапии в салона с персонализирана програма за грижа у дома, която винаги се избира след консултация със специалист и се адаптира спрямо моментните нужди на косата. Много от дамите допускат, че даден продукт може да се използва продължително време, но истина е, че косата често има нужда от смяна на подхода в грижата към нея.

Murphy

Fashion

Конкретно преди настъпването на есента препоръчвам терапия за дълбоко подхранване и възстановяване след продължителното излагане на слънчева светлина. Както и да се предвиди добавяне на серум както за дължините, така и за стимулиране чрез нанасяне в скалпа. 

Есента е не по-малко вълнуващ сезон, носещ нов дух и нови тенденции – какви са те за есен 2023? Кой е цветът, който ще виждаме през цялата есен? А коя ще е най-популярната прическа?

Перлените нюанси остават фаворит и през есента. Носталгията по вече отминали тенденции всъщност ги превръща в нестихващи. И този сезон също ще пътуваме назад във времето. Бретоните продължават да подчертават формата на лицето, като така познатите Curtain Bangs вече ще ги срещаме като Birkin Bangs. Изключително лесни за оформяне независимо дали харесвате полуприбрана коса, или предпочитате опашка. Формата, която остава непреходна от предходните сезони, е Butterfly, която е абсолютен фаворит на почти всяка дама със средно или много дълга коса.

При тази форма стайлингът може много лесно да се поддържа със стилизиращи продукти като мус пяна, лак за коса или спрей за Beach Waves. Що се отнася до прическите, несъмнено „Барби“ вълната се оказа основен вдъхновител. Нейната емблематична опашка с подчертан обем и блясък е сред желанията на много от клиентите ни. 

А самата Марго Роби пък ни припомни любима визия от 90-те години – небрежен и много романтичен кок с пуснати в предната част по-къси воали, които ефирно да подчертаят формата на лицето. 

Ако пък дамите имат забързано ежедневие и предпочитат да заложат на ефектен аксесоар, който сам по себе си да изгради визия, то тогава със сигурност трябва да се сдобият с няколко основни цвята панделки и обемни шноли. 

Story

Мърфи, издай ни една тайна за перфектна коса всеки ден дори когато се успим за работа?

Това може би е най-често задаваният въпрос от дамите. Моят съвет винаги е бил с фокус към грижата! Ако полагат постоянни и последователни стъпки с грижа към подхранване и хидратация, без да се пропуска термозащитата – то със сигурност лесно ще се постига блестяща визия. Не използвайте продукти със силна фиксация в ежедневието си.

Използвайте повече продукти, които са с ниска до средна фиксация за стилизиране на косата на втория ден, без да се налага да включвате термообработка на косата си всеки ден.

Количка