Autumn

Автор: Пепа Попова

Да поканим есента
у дома

Въпреки че винаги е трудно да гледаш как лятото свършва, смятам, че ще се съгласите, че има нещо невероятно вълшебно в уюта на есента и великолепните цветове и аромати, свързани със сезона. 

Накъдето и да погледнеш, е обагрено красиво в тъмна охра и топъл махагон, слънчево жълто и неаполитанско оранжево, ярко, искрящо червено, допълнително миксирано и разбъркано по невероятен начин със стотици, не – с хиляди нюанси на кафявото.  Където и да отидеш, сякаш е по-уютно –  ухае на печени червени чушки и тиква, на кухнята на мама или баба…, на дом.

Очарователна е есента, защото ни дава време да се подготвим за студа, дъжда, за по-дългите и по-тъмни нощи. Дава ни време да подготвим и домовете си – да ги направим по-уютни и приканващи да се върнем в тях.

 

Home

Cozy

За да ви помогнем да прегърнете променящото се време и да вдъхнем малко сезонен характер във вашия интериор, ние събрахме пет прости стилни трика, с които да подготвите дома си за по-студената половина от годината.

Есенно Настроение

1. Уют в слоеве

Независимо дали става дума за дивана, фотьойла или леглото, хвърлете одеяло, метнете и възглавничка отгоре, за да промените усещането във всяка стая.

Появата на по-дебели текстури и слоеве също ще помогне да се създаде илюзията за топлина. Поставете ги върху мебели или ги подредете спретнато отстрани в кошници. Можете дори да изберете възглавници или калъфи в есенни цветове.

Есенно Настроение

2. Успокояващи аромати

Уютно сияние от буркани и модерни кутии, които карат домовете ни да миришат приятно през целия сезон с аромати като канела, тиквен пай, джинджифил, кедрово дърво. Със сигурност ще намерите вашия аромат

Flavors

Mood

Есенно Настроение

3. Пренесете сезона на закрито

Ако нямате камина, тогава се съсредоточете върху централната част на дома си, като масата за хранене. Използвайте огнено оцветени цветя, аранжировки от зеленина, семпли покривки за маса, различни чинии, прибори… и разбира се, тикви с всякакви форми и размери!

Есенно Настроение

4. Добавете топло посрещане

Familly

Ако вече сте освежили интериора си с уютни покривки, свещи и есенен декор – отидете до входа. Това е първото впечатление от дома ви за роднини, гости и съседи – първият приятелски поздрав, така че го направете топъл! Есенният венец е може би най-добрият вид сезонен поздрав.

Lights

Есенно Настроение

5. Осветете пътя

Не ни е приятно да ви го напомняме, но навън става все по-тъмно… така че чудесен начин да създадете уют в дома си за есента е като стратегически си “поиграете” с осветлението. На закрито можете малко да го приглушите, за да създадете спокойно, интимно и уютно усещане. 

Използвайте стенни, настолни или подови лампи с по-топла светлина. На открито осветете пътя до вашия вход, като използвате светлини за пътеки и алеи. В градината използвайте лампи, за да осветите вашите цветя, дървета и храсти. По този начин, ако времето не е достатъчно хубаво, ще можете да му се радвате отвътре.

Количка