Автор: Калина Николова

Топ 5 дестинации
в Европа

1. Кохем (Германия)

Цветни къщи и замък, сякаш излязъл от приказките, оглеждащ се във водите на река Мозел, придружен от великолепен пейзаж, като платно на картина, окъпано във всички нюанси на жълто  и червено, през охра, оранж и красива зеленина. Точно алеята край река Мозел е обявена за най-красивата в Европа и определено си заслужава романтична разходка с любим човек! 

Районът е предпочитан от всички, които залагат на устойчивия туризъм и искат да пътуват с грижа към природата. Голяма част от местните хотели са със зелен сертификат, защото са намерили начин да намалят вредното влияние върху околната среда, като предлагат на своите гости био храна и вино от региона. 

Градчето е магнит за пътешественици, сомелиери, художници и фотографи заради живописните панорами и красивите гледки.

Germany

Amsterdam

2. Амстердам (Нидерландия)

Има градове, които колкото и да са красиви, през мрачното и студено есенно време губят част от обаянието си. Амстердам обаче не е сред тях. Каналите на културната и финансова столица на Нидерландия са най-красиви именно през есента.

Те почти целогодишно са украсени с красиви цветя, има алеи и дълги цветни лехи с лалета пред всички къщи. Нидерландците знаят как да лекуват лошото настроение с цветотерапия, особено посрещайки сезона на падащите листа. Заради своите 160 канала и над 1000 моста Амстердам понякога е наричан Северната Венеция.

Каналите определено са печеливша туристическа атракция. А заедно със своя динамичен начин на живот и прословута либералност, Амстердам се нарежда сред любимите дестинации на множество туристи, дошли да се насладят на живота и да опитат от всичко!

3. Лугано (Швейцария)

Ако не сте били в Швейцария през есента, горещо ви препоръчваме да поправите този пропуск. Живописната картина, на която ще се насладите, ще пазите доста дълго в съзнанието си. 

Ако сте фенове на красивите есенни пейзажи, романтични градини, екзотични цветове и интригуваща история на поколения и фамилии, запазили се през вековете, задължително трябва да посетите тази дестинация. Лугано е най-южният град на Швейцария  и принадлежи към територията на италианоговорящия кантон Тичино, определен за най-голямото населено място в областта. 

Известен като швейцарския Монте Карло, Лугано привлича множество туристи от цял свят. Топлият климат, красивите планини и спиращи дъха гледки са малка част от нещата, заради които ще обикнете това място. 

Switzerland

Romania

Старият град на Лугано е една от най-големите му забележителности. Представлява пешеходна зона, в която винаги има тълпи от туристи, затова бихме препоръчали да се насладите на красивата локация през есента, когато природата е още по-пленителна, а тълпите от хора са значително по-малко.

4. Трансилвания (Румъния)

Легендите за средновековна Трансилвания са толкова много, но най-познатата сред тях е, че това е загадъчната земя на кръвожадния вампир граф Дракула. За някои това е просто измислица, но този централен румънски район е съвсем реално място, пленяващо със своя различен и мистичен средновековен свят, призрачни замъци и приказна природа. Трансилвания е популярна и със своите лечебни води.

Минералната кал и топлите солени води на Bear Lake в Совата се препоръчват за лечение на безплодие, а бълбукащите води на реките близо до Окна Сибуилуй, подобно на водата от Мъртво море, са добри за артрит. 

Легендарна със своите мистични и красиви замъци, когато идвате в Трансилвания, задължително посетете замъка на Дракула в Бран, отделете време и за красивия средновековен град Брашов, който ще ви очарова със своята средновековна история. Изключително красив е и замъкът Пелеш, впечатляващ със своя неоренесансов стил и издигащ се величествено в подножието на Карпатите.

5. Дубровник

Определен за „перлата на Адриатика“, смеем да твърдим, че Дубровник определено е един от най-красивите градове в света. Град с древна история, богата култура и уникална архитектура, Дубровник е като палитра от няколко стила: ренесансов, бароков, готически и романски. 

Природата тук е дарила това място с красиви плажове, заобиколени от планински върхове. От какво друго може да се нуждае човек, за да изпълни сетивата си! Знаете ли, че част от сцените в Game of Thrones са заснети в Дубровник?! 

Dubrovnik

Travel

Можем да изненадаме и киноманите с посещение на интригуващи места от епичният сериал. Може да посетите „Кралски Чертог“, „Кралицата на всички градове“, както и „Къщата на неумиращите“. Красотата на природата и величието на историята няма как да не ви накарат да запомните този град. 

А забележителностите в Дубровник са толкова много, че със сигурност ще имате повод за следващо посещение!

Количка