Statement

Интервю на Елица Стойчева

Земя, блясък и statement устни за есен 2023

Сезоните се менят, с тях гардеробът ни, а с него и съдържанието на козметичната ни чантичка. След като цяло лято сме залагали на бронзант, хайлайтър и glossy червила, е време да изпразним тоалетката и да я презаредим за есента. Няколко тренда, директно от световните модни подиуми, ще диктуват модата в грима през новия сезон. 

Есента е цветна, прохладна, понякога мрачна, понякога почти като лято. Именно заради тези вълнуващи промени, гримът ни може всеки ден да е различен. Ето и какво ще виждаме по улиците на града в следващите месеци.

Заземени

Nude, бежово, бляскаво старо злато и всички земни тонове имат място в шкафа ни с гримове тази есен. Стандартно като всяка друга тенденция, но все пак с нов прочит. 

С тях задържаме летния загар още малко, а монохромните гами ни дават възможност да изглеждаме класически перфектни всеки ден.

Statement устни

Усти, които казват „виж ме!“. Червеното червило и есента винаги са се обичали. Този сезон можем да заложим на червило с цвят на червено вино – бордо, мерло, нещо с лилави подтонове. Тъмната гама е подходяща за по-смелите дами, които не се притесняват всички погледи да са вперени в устните им. Така ще ви слушат в захлас какво говорите, момичета! За всяка от нас има подходящо червено червило, трябва само да го открием.

Dark Color

Цвят

Цветните очни линии минават неусетно границата между лятото и есента и някак се промъкват и в обятията на по-студените сезони. Те са още един начин да запазим летните емоции още малко на повърхността. 

Ако не сте фен на твърде ярките цветове като цикламено, оранжево и яркозелено, то винаги можете да заложите на тъмносиньо, тъмнолилаво или златисто за есента. Хем ще бъдете в крак с модата, хем ще направите впечатление.

Dark

Черно. Класика. Дали ще си направите опушен поглед в черно, или ще „дръпнете“ една зашеметяваща очна линия тип „котешко око“, задължително се заредете с нещо черно за есента. Малко grunge, малко dark, малко vamp – дъждовните и мрачни есенни следобеди ни подканват да заложим на този тренд. И ни доближават бавно и славно към Хелоуин…

Количка