Първите 5 коли?

Влизаме в 2024 с висока скорост

Кои са най-бързите автомобили за 2023, с които ще влезем в новата година? Възможно ли е – от нула до 300 за 8,4 секунди? Кой е най-ексклузивният автомобил в света, който заслужава място в гаража ви?

Времето лети толкова бързо, че не си заслужава да караш автомобил с по-малко от 1600 конски сили. Ние от Code Life вярваме, че колата е абсолютно отражение на мъжа, който седи зад волана ѝ. Бърза, мощна, стилна и стабилна. Именно затова сме събрали топ 5 на най-мощните и бързи автомобили за отиващата си 2023, с които да влезем на пълни обороти в новата 2024. Дизайнът им е минималистичен, защото сложната работа се намира под капака на колата. Двигателите са с мощности като от научнофантастичен филм и са подходящи за арсенала на супергерои или суперзлодеи. Цифрите на километража са много повече от 100, затова броенето от 0 до 100 си е чиста отживелица. В следващите редове броим до… 300!

Затегнете коланите, потегляме!

Speed

Първите 5 коли?

1. Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut е пуснат на пазара през 2022 г. и е абсолютното доказателство за стремежа към високи скорости. Автомобилът се задвижва от V8 двигател с двойно турбо. Тази суперкола е 1600 конски сили и със специално гориво E85. 

Целевата скорост на Koenigsegg Jesko Absolut е около 480 км/ч. Аеродинамичният дизайн на автомобила и инженерните иновации го изстрелват съвсем спокойно до тези параметри на километража. Дизайнът е изчистен и минималистичен, цветовете са монохромни, с леко ексцентрични акценти.

Първите 5 коли?

2. Hennessey Venom F5

Hennessey са известни със своите бързи коли и именно заради тях на пазара вече е и Venom F5. Този хиперавтомобил се появява през 2022 г. и е с карбонова каросерия. Двигателят е 6,6-литров V8 с двойно турбо, който задоволява адреналиновия глад на шофьора зад кормилото с над 1800 конски сили. 

Целта на производителя е малко над 500 км/ч максимална скорост, а ускорението е забележително. Venom F5 ускорява от 0-300 за 8,4 секунди. Автомобилът е ограничен до само 24 бройки в целия свят, което го прави изключително ексклузивна придобивка за гаража ви. 

Venom

Първите 5 коли?

3. Bugatti Chiron Super Sport 300+

Стремежът на Bugatti към ултра високите скорости доведе до създаването на Chiron Super Sport 300+. Това е кола, предназначена да отбележи преодоляването на бариерата от 480 км/ч. Не бързайте да се радвате – максималната му скорост е електронно ограничена до едва 430 км/ч. Двигателят е 8-литров W16 двигател с четворно турбо, с мощност 1600 конски сили. 

Аеродинамично оптимизираната каросерия и технологията за намаляване на теглото на автомобила допринасят за неговата изключителна скорост. Цената му също е изключителна – започва от £3,1 милиона. Chiron Super Sport 300+ е символ на лукс и високи скорости. 

Първите 5 коли?

4. SSC Туатара

Северноамериканският производител SSC се завръща в светлината на прожекторите с Tuatara –  хиперавтомобил, който претендира за титлата на най-бързия сериен автомобил в света. Задвижван от 1750 конски сили с двойно турбо и V8 двигател, Tuatara постигна рекордна скорост от 508 км/ч – скорост, която е потвърдена от специализирано измервателно оборудване. Това е всичко, което ви е нужно да знаете. 

Tuatara

Първите 5 коли?

5. Rimac Nevera

Rimac Nevera се противопоставя на идеята, че на електрическите автомобили им липсва скорост. С комбинирана мощност от 1900 конски сили, възпроизвеждана от четири електрически мотора, Nevera може да ускори от 0-100 за по-малко от две секунди. 

Неговата техническа иновация се простира отвъд скоростта, включвайки векторизиране на въртящия момент, регенеративно спиране и мощна батерия от 120kWh. На цена от £1,72 милиона – Nevera представлява сливането на електрическата мощност с класическия автомобилен дизайн. 

Количка