Expensive Taste

ТОП 3 ДЕСТИНАЦИИ

EXPENSIVE TASTE VACATION

Автор: Велислава Гъркова

След няколко години, прекарани в бленуване за пътувания до всяка точка на земното кълбо без каквито и да било рестрикции, изглежда най-накрая имаме тази възможност. И докато всички планираме отпуски и се чудим на какъв цвят бански да заложим, нека се пренесем на топ 3 най-expensive taste дестинациите за ваканции през 2023:

1. МОНАКО

Не е изненада, че Монако оглавява списъка с най-скъпи дестинации за почивки. Често определян като „градът на богатите и известните“ (почти 70% от „местните“ са милионери), Монако се разполага едва на 2.1 km2, което прави престоя там още по-ексклузивен и допринася и за прогресивното покачване на цените в района. Все пак Монако е и дом на институции като Formula One Grand Prix, the Monte Carlo Casino и the Monaco Yacht Show, а престижът на тези събития дава допълнителна доза изисканост и чар на мястото. Петдневен престой в Монако през лято 2023 възлиза на около $2,258 на човек,без билетите за самолет

2. ОРЛАНДО, ФЛОРИДА

Дом на най-известната туристическа атракция Walt Disney World Resort – Orlando, Florida е обявен за една от най-скъпите, но и най-предпочитаните дестинации за семейна почивка за лято 2023. Местните споделят, че Орландо е построен от мечти, превърнали се в реалност. За омагьосаните, за най-малките и за младите по душа, билетите за вход за The Wizarding World of Harry Potter и за Universal Studios Florida започват от $189.04 на човек, а цената за нощувка в Four Seasons Resort Orlando at Walt Disney World Resort започва от $770. Една седмица престой сред тези мечти, според FOX Business, ще излязат на четиричленно семейство с две деца до 10 години общо около $7500, без билетите за самолет.

3. СЕЙНТ БАРТС (SAINT BARTHELEMY, КАРИБСКИ ОСТРОВИ)

Карибският еквивалент на Монако от години е предпочитана дестинация за ваканция на любимите ни звезди – Beyonce & Jay-Z, цялата фамилия Kardashian и русата фурия Gwen Stefani. Целият остров (обхващащ около 21 km2 ) е изпълнен с луксозни вили и хотели, high end ресторанти, ексклузивни бутици на водещи модни брандове и живописни плажове. Петдневен престой в Карибския рай през лято 2023 (без самолетните билети) излиза приблизително $2,181 на човек. Тъй като пространството е лимитирано, а интересът към дестинацията дори нараства през последните години, логично е цените на престоя и ежедневните разходи също да отбелязват известен растеж.

Количка