Watches

Автор: Калина Николова

Топ 5 на най-скъпите
мъжки часовници в света

Красивият аксесоар, носен като бижу на ръката или с красива верижка в джоба, сам по себе си винаги е бил произведение на изкуството.

Часовниците са предназначени да демонстрират статус и лукс. Днес ще ви запознаем с топ 5 на най-скъпите и редки, всеки със своите уникални характеристики и дизайн, часовници в света. Изработени от благородни метали, диаманти и други редки материали, което ги прави не само стилен аксесоар, но и символ на богатство и престиж. Успешните мъже по света днес гледат на ръчните си часовници като ценна инвестиция. Независимо дали става въпрос за бизнес среща, спортно събитие, или случайно излизане, дизайнът на часовника е ключов аксесоар в мъжкия стил.

Вижте историята зад най-скъпите и легендарни мъжки часовници, която ще ви увери в смисъла да инвестирате в този стилен аксесоар.

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette Pocket Watch
-$ 30 Милиона

 Смятан от мнозина за най-впечатляващият часовник в света със своя дизайн и уникална история, оценен на 30 млн. долара. Известният швейцарски часовникар Абрахам Лиус Бреге започва да го прави през 1783 година по поръчка на кралица Мария-Антоанета, но нито тя, нито създателят успяват да видят часовника завършен. Синът на Луис го завършва през 1827г. Изработен от 18-каратово злато, разполага с няколко сложни функции, включително минутен повторител и вечен календар.

Rolex

Rolex Daytnna Пол Нюман
- $ 17.7 Милиона

Този изключително красив часовник е фантазията на любителите на часовници поради своята история и наследство. Paul Newman Rolex Daytona има сантиментална стойност, която го прави дори десетократно по-скъп. 

Подарен на актьора Пол Нюман от неговата съпруга, часовникът олицетворява очарованието на Нюман към моторния спорт и часовникарството. Луксозният модел се отличава със стабилен механизъм и уникален черно-кремав циферблат. След невиждан интерес на търга, часовникът е продаден за колосалните 15,5 млн. долара, които нарастват до 17,7 млн. долара, след като премията на купувача бе реализирана.

Billionair Jacob & Co
- $ 18 Милиона

Милиардерският часовник от изцяло ново ниво на елегантност и величие. Модел, обсипан с 2460-каратови изумрудени диаманта, които гарантирано биха привлекли вниманието на мнозина, където и да отидете. 

Оценен на почти 18 млн. долара, един от най-скъпите часовници в света се радва на епиграматичен скелетонизиран циферблат, представящ смелия и непокорен дух на Jacob & Co.

Hublot

Hublot Big Bang Diamond
- $ 5 Милиона

Вероятно вдъхновен от Милионера на Jacob & Co, Big Bang Diamond е предназначен за мъжете, които обичат блясъка и лукса в живота.

 Часовникът, струващ 5 млн. долара, има 1280 трикаратови диаманта, ръчно изработени от нюйоркски бижутер с 40-годишен опит. Моделът е специален подарък на певеца Jay-Z от съпругата му Beyonce за 43-ия му рожден ден.

Louis Moinet Meteoris
- $ 4.6 Милиона

Един от най-редките часовници в историята. Не само, че има единствено четири часовника в света, но и всеки един от тях съдържа истинско парче лунна скала. Като добавим и първокласната механика и скъпите материали на изработка и механизъм, лесно може да разберем как този красив модел се е превърнал в един от най-скъпите модели в света.

Количка