Ексклузивна селекция на CODE LIFE за най-запомнящата се вечер в годината

Топ 5 на най-луксозното шампанско, подходящо за новогодишната нощ

Шампанското е символ на разкош и лукс от векове. Тази ценна напитка, предпочитана от кралските особи в Европа, винаги е била в центъра на всяко грандиозно тържество или бал. Това не се е променило и до днес. Що се отнася до новогодишната нощ, пиенето на луксозно шампанско се е превърнало в традиция, защото олицетворява надеждата и радостта от настъпването на нещо ново и прекрасно. Да, най-чаканото време в годината наистина е новогодишната нощ и определено си заслужава да я отпразнуваме в лукс от главата до петите, ето защо празничната напитка трябва да бъде избрана внимателно. 

Ние от Code Life напрaвихме селекция от най-луксозните марки шампанско, за да ви дадем най-добрите възможности да посрещнете следващата година с чаша, пълна само с най-доброто. 

New Year

Goût de Diamants

Известно още като The Taste of Diamonds Champagne и създадено от Александър Амосу, това шампанско се счита за най-скъпото в света. Известна с красивия си винтидж етикет, бутилката е персонализирана с името на купувача в ръчно изработен златен цвят с логото на марката. Да не говорим за вкуса му – освежаваща смес от пино ноар и шардоне. Това шампанско е съвършеното допълнение за всяко едно ексклузивно парти в новогодишната нощ. 

Armand de Brignac Brut Rose

Наградено като „Най-доброто шампанско в света“, това кюве е смесица между пино ноар, шардоне и мьоние. Определено е добър вариант за класно новогодишно парти. Въпреки че това изискано шампанско е създадено от Maison Cattier, рапърът Jay-Z го направи наистина известно, като пренесе марката в Съединените щати, правейки я най-търсената от знаменитостите за специалните им поводи. 

Не само златната бутилка прави това шампанско привлекателно, но и ароматите, които могат да бъдат описани като свежи и плодови с кремообразна текстура, освен това целият производствен процес се извършва ръчно както за шампанското, така и за бутилката. 

Armand

Heidsieck от 1907 г.

Ако изберете това шампанско за Нова година, имайте предвид, че няма да е толкова лесно да го намерите и купите. Много по-интересна от ароматите, етикета или атрактивната бутилка е историята зад него. Тя прави това шампанско известно и високо ценено. 

През 1916 г. шведски кораб, предназначен за руския цар Николай II, е бил нападнат от германска подводница и 3000 бутилки от това шампанско потъват на дъното на океана. Едва през 1997 г. корабът е открит със само 2000 бутилки, които са продадени на различни търгове. Това шампанско с интензивен аромат и вкус може да бъде добър вариант за вдигане на тост за следващата година. 

Dom Pérignon Rosé Vintage 1959

Легендарното Dom Perignon Rose Vintage е друго рядко срещано шампанско, тъй като са произведени само 306 бутилки, като само две са официално продадени през 2008 г. Поради тази причина шампанското е толкова търсено, когато става дума за важни тържества. Освен това, тъй като това пенливо вино е толкова добро, марката пусна селекция Rosé Gold от 1996 г., запазвайки екзотичния и дълготраен вкус на ванилия и сушени плодове. 

Vintage

Krug 1928

Шампанското, смятано за едно от най-добрите, правени някога, Krug 1928 е любимата напитка на британското кралско семейство. Трябва да се отбележи, че вкусът е великолепен, свеж и с аромати на какао и плодове. Що се отнася до бутилката – тя е семпла, но елегантна, запазвайки всички вкусове. Krug 1928 е добър вариант за елегантно новогодишно парти или за подарък за специален човек.

Количка