Fashion

Sofia Fashion Week

Модата и музата на българския кетуолк

През 2015 година в столицата за първи път се провежда Sofia Fashion Week и оттогава се превръща в традиция

Дълги години модната сцена в България мечтаеше за своя Седмица на модата. По модела на световните столици, българите имаха нужда от няколко дни, в които да се насладят на родна и световна мода на едно място. Sofia Fashion Week се организира вече почти 10 години като партньорство с хотел Маринела и българската модна телевизия Code Fashion TV.

В 3 или 5 поредни дни на една сцена се качват повече от 30 марки и дизайнери, за да покажат актуалните си предложения и колекции за сезон пролет/лято или есен/зима. Грандиозен подиум, актрактивни мултимедии, бляскав червен килим – Sofia Fashion Week преминава под знака на красотата, модата и лукса, а гостите на събитието често идват от различни точки на света.

 

Тенденцията на сцената, заедно с моделите, да се появи и музикална звезда, която да изпълнява на живо музиката е модерна от дълги години по света. Victoria’s Secret са сред най-добрите в подобни модно-музикални колаборации. Известен певец или певица, който да открие вечерта и ревюто също е стар моден похват.

Sofia Fashion Week също може да се похвали с не само български, но и световни музикални имена на своята сцена. Сред многото, случили се през десетките издания на Седмицата на модата, сме селектирали за вас най-запонящите се и ви предлагаме да ги видите:

Пускане на видеото
Sofia Fashion Week

Truth Hurts на Sofia Fashion Week AW 2015

R&B кралицата Truth Hurts откри третия ден на събитието през есента на 2015. Тя изпълни един от най-големите си хитове Addictive. Певицата бе облечена в рокля на Ermanno Scervino, шита специално на нея.

Мария Илиева на ревюто на модна къща Imane на:

Sofia Fashion
Week AW 2019/2020

Fashion

С испанския си хит Fuego и вечната песен „Нищо“, Мария Илиева възпламени сцената и публиката на събитието. Тя пя по време на ревюто, а дизайнерът Антония Стоянова се бе погрижила още звездни дами да се появят на подиума. За бранда дефилираха Александра Богданска и Славена Вътова.

Пускане на видеото
Пускане на видеото

Fashion

Secret Garden Show и Мирян Костадинов на:

Sofia Fashion
Week AW 2019/2020

Екзотичните танцьорки с актрактивни костюми на Биляна Йотовска и Невена Воденичарска направиха великолепно и много запомнящо се шоу под звуците на гласа и китарата на Мирян Костаднов.

Sofia Fashion Week

100 Kila на Sofia
Fashion Week SS 2017

По случай откриването на първата вечер на Sofia Fashion Week, посветена на българската мода, 100 Kila направи запомнящ се пърформънс в комбинация с гайдари и изпълни хита си “100 гайди“.

Пускане на видеото
Пускане на видеото

Fashion

Гери-Никол на ревюто на:

Megz на Sofia
Fashion Week SS 2016

След като през 2014-та нашумя с участието си в X-Factor, преь 2016 Гери-Никол се появи на сцената на Sofia Fashion Week като гост изпълнител на ревюто на Миглена Каканашева Megz. Супер актуалният тогава моден бранд се радваше на огромно внимание сре младите момичета, а Гери-Никол, облечена в рокля на марката, направи истинско музикално шоу.

Количка