С вкус на лукс

Шампанско и черен хайвер – една любовна история, с аристократични страсти и много, много вкус

 

Сладко-киселият вкус на напитката с милиони балончета и солената и мазна текстура на хайвера са чудесно съчетание, което обикновено свързваме с празник. Истината обаче е, че комбинацията е подходяща както за предястие, така и за завършек на вечерта, почти като десерт. А защо не и късен неделен брънч?

А каква е тази световна лудост по хайвера?

Хайверът е считан за един от най-изтънчените афродизиаци заради богатството си на редки аминокиселини и цинк. Тези компоненти влияят на либидото и затова луксозните черни топчета са подходящи за романтични вечери с любимия човек. Хайверът се свързва и с древногръцката богиня на любовта и красотата Афродита.

Символ на лукс
Любимата храна на руските царе идва в Европа, за да се срещне с шампанското. Така екзотичният хайвер се среща с френската напитка с балончета и заедно започват вълнуваща любовна история. Сладко-киселият вкус на шампанското е идеалното допълнение към соления и мазен хайвер. Правилният начин да ги консумирате е лъжичка хайвер, глътка шампанско и накрая залче хляб. Разбира се, няма проблем да намажете хайвера върху тънка препечена филийка и да го хапнете със същата сладост.

 

Видове
Едни от най-предпочитаните и скъпи видове хайвер са от есетра, белуга и севруга, те са и по-скъпите варианти на изтънчената вкусотия.


Най-скъпият хайвер в света
Името му е Almas и се получава от иранска белуга. Тя живее в каспийско море, в много слабо замърсени води. Килограм от този хайвер се продава на впечатляващата сума от над $35 хиляди.

Количка