Пролетният Trend:Peach Fuzz

Какъв по-добър начин да прегърнете цвета на 2024 – Peach Fuzz – от това да го носите? Последвайте примера на звездите и с прасковен ентусиазъм преобразете сезонния си гардероб. 

Както вече стана традиция, през декември 2023 беше разкрит цветът на годината от властелините на Pantone. Не можем да им отречем, че за 25-та поредна година нюхът им е безпогрешен – когато съобщят цвят, той става вайръл за минути! Pantone са едни далновидни магьосници с пророчески качества, когато става въпрос за идентифициране на нюансите, към които ще бъдем привлечени в близкото бъдеще.

Peach

Защо Pantone?

Факт е, че по нашите географски ширини не зачитаме авторитети. Сигурна съм, че много от вас са се запитали: “Кои са Pantone и защо точно те определят кое е модерно?”

"Институтът Pantone е създаден поради ясната нужда от подредба и класификация на цветовете. Преди него всяка печатница е работила със собствени каталози, докато не се появява Formula Guide от Пантон. Той е основното ръководство с цветове за хартия със и без покритие, предназначени преди всичко за тези, които работят в света на модата, графиката и печата, но не само."

Pantone Institute изучава тенденциите в цветовете през цялата предходна година, за да вземе решение кой да бъде избраният за следващата. Изследванията се правят на база  различни аспекти, които вълнуват обществото: политика, мода, маркетинг, социални медии. Първият цвят на годината е избран в зората на новото хилядолетие през 2000 г. и оттогава се организират наддавания около новината за предстоящия годишен цвят. 

Как Peach Fuzz?

Тазгодишният Peach Fuzz плахо превзе модната индустрия. Цветът е специално избран, за да предизвика мир, нежност и състрадание по време на сътресения – много подходящо за размирните години, в които, за съжаление, се намираме.  И макар да понесе вълна от негодувание,  Pеach Fuzz – цвят с меката текстура на праскова и розово-оранжевия кремообразен нюанс, ни вдъхновява инстинктивно да протегнем ръка и да се докоснем. 

Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute, обясни  избора на Peach Fuzz (прасковен мъх) с нуждата от топлина, приветливост и тактичност в ежедневието ни. Институтът толкова се е заел с умиротворяване на гардеробите ни, че дори си е поставил за цел с цвета на годината да обедини човечеството. Дори да не сме възхитени от Peach Fuzz, не можем да отречем, че той е кадифен нежен прасковен тон. Светъл нюанс на оранжево, с емоционално име, което незабавно напомня нежно докосване. 

За разлика от предложението за 2023 г. – Viva Magenta, което определено беше цвят с характер, прасковеният мъх ни носи чувство за общност и сътрудничество, атмосфера на спокойствие и пространство за усещане и дори душевно изцеление.

Summer

Прасковена пролет

Във всички случаи прасковеният цвят е трудно да бъде съчетан с нюанса на кожата. Ако сте много светли, можете да се слеете с него, но пък ако сте от хората, на които подхождат фондьотени с прасковени оттенъци, то Peach Fuzz е вашият цвят.

Не е нужно на мига да се втурвате да преобразявате целия си гардероб само в прасковено. Стартирайте с уникален артикул в прасковено, с който да “оцветите” ежедневния си ансамбъл. Представете си суичър, яке или плетен пуловер в цвят Peach Fuzz, които внасят нотка освежаваща изтънченост във вашия пролетен гардероб!

Дяволът е в детайла

Дяволът отдавна носи не само PRADA. Влезте в тренда с аксесоари като брошки, чанти, колани и дори чорапи, за да добавите дълбочина, класа и интерес към вашия гардероб. С един шал в този мек цвят веднага можете да внесете топла магия. 

А за по-смелите – защо пък да не експериментирате с прасковен мъх в косите? Или да се появите на следващото бляскаво събитие от глава до пети в Peach Fuzz? Отговорът е твърдо Да!

Вижте как го правят известните!

Fashion

Количка