Защо да изберем черен интериор за дома си?

Преминете на тъмната страна...

Черно. Абсолютната класика, вечност и непреходност. Цветът, който никога няма да излезе от мода и е подходящ избор, винаги е черният.

Драматичен, луксозен и изтънчен, черният е цвят, с който да заявите смело представите си за красив и уютен дом. През последните години хората се престрашиха да използват този сякаш забранен цвят в интериора и у дома. Това веднага създава усещане за модерност и съвременност, дори когато черното е съчетано с по-стандартни и традиционни мебели.

Със сигурност сте чували мита, че черното ще направи малките пространства още по-затворени, но всъщност е обратното. Черното работи изключително добре в малки помещения като ги прави по-интересни и разчупени.

interior

Комбинативността на черния цвят е безкрайна. Предвид факта, че събира в себе си всички цветове, той лесно може да се съчетае с абсолютно всеки един нюанс от цветната палитра. Комбинациите с метални елементи придават стил  – черно и златно, черно и инокс, черно и розово злато. А заедно с дърво, независимо от цвета на дървесния материал, е изключително добро съчетание, приложимо във всяка част на дома. 

Атмосферата на всяка една стая в дома се променя, ако добавим черния цвят – дори и само като акцент. Черните стени ще придадат интимност и уют. Като доста дръзко решение, черното веднага ще създаде усещане за смелост на пространството. Изхождайки от факта, че никога не можете да сбъркате с full black аутфит, и черният цвят в интериора неминуемо придава чувството на лукс и модерност.

Instagram акаунтът на @black_design_journal представя съвършено начините, по които черният интериор променя всяка стая.

Интериорни Решения 2024

1. Кухня

Черният цвят в кухнята веднага ще прибави стил на стаята. Заложете на комбинация с дървен плот и много зелени растения за декорация.

Така черното няма да е толкова „свирепо“, а с детайлите ще омекотите визията.  и. Металните елементи по шкафовете също са добър начин да разнообразите тъмния основен цвят.

Dark Mood

Интериорни Решения 2024

2. Спалня

Тук трябва да заложите на добро осветление. Ако сте решили черният цвят да е основен във вашата стая, разнообразните осветителни тела или големи прозорци с много естествена светлина ще създадат нужния баланс.

Приглушени светлини от свещи или различни малки лампи на различни места в стаята ще направят атмосферата много интимна и успокояваща. 

Интериорни Решения 2024

3. Холът

Холът трябва да излъчва уют и е събирателното място на един дом. Там каним приятелите си, излежаваме се в неделния следобед или сядаме да почетем книга. Една камина би бил правилен избор за подобно пространство, ако изберете да го боядисате в черно или да заложите на черни мебели. Друг начин е комбинацията на черното с топли цветове като оранжево и жълто, или пък по-светли нюанси на сивото за контраст.

Palette

Интериорни Решения 2024

4. Трапезария

Ако боядисате трапезарията си в черно, всяко сядане на масата ще е като елегантна и изискана гала вечеря. Черният цвят е обгръщащ и плътен. Свещи и ексцентрични декорации по масата биха били чудесен завършек на една такава стая.

Интериорни Решения 2024

5. Баня

В банята можете да заложите на комбинация между черно и мрамор. Бял или сив мрамор с черни жилки ще си партнира чудесно с черни стени и таван. За металните елементи можете да заложите на месинг – чудесен контраст с класическото черно и бяло. 

Colour

Количка