Писмо от редактора

Хазарт.

Дума, която подсъзнателно прилагаме на практика всеки ден. „Ще дремна още 5 минути, няма да закъснея за работа“. „Ще мина на жълто, няма да ме снимат“. „Ще я поканя на вечеря, някой ден ще се оженим“.

Целият ни живот е една голяма хазартна игра. Хвърляме заровете на сляпо и се надяваме на най-добрия резултат. В наша полза.


Адреналин. Хормон на стреса, който често просто ни кара да се чувстваме живи. Половината от населението на Земята има нужда от този хормон, за да се чувства живо. А защо работи ли? Защото всички тъкани в човешкото тяло имат адренорецептори и засичат появата на адреналина мигновено. Някои от нас скачат с парашут, за да си набавят нужните количества адреналин. Други настъпват педала на газта до дупка, за да се почувстват живи. Трети играят на карти. Хвърлят зарове. Залагат купища пари. И чакат съдбата да им се усмихне.


Съдба. Универсална теория във всички човешки култури. Неопределена предопределеност. Тя е фундаменталното взаимоотношение между човека и света. Тя е „силата, която управлява световния ред и човешкото поведение“. Трите основни характеристики на съдбата са тоталност, непознаваемост и независимост от човешката воля. Сляп шанс.


Какво е общото между хазарт, адреналин и съдба? Два зара, хвърлени във въздуха, топче, подскачащо по черно-червената рулетка, карти, разбъркани от Вселената? Шанс за печалба. На всичко или нищо…


Силни мъже, чиито играчки са лъскави коли и взривоопасни револвери. Тайни агенти с разрешително да убиват. Жени, прелъстително красиви и изкусително недостъпни. Code Life ви кани на игра на покер, която можете да спечелите… Само с точния залог.

Количка