Diamonds

Автор: Велислава Гъркова

Най-скъпите годежни пръстени в историята

Forever has a nice ring to it? Yes, indeed.

През годините годежът е бил начин да се заявят сериозните намерения на бъдещия младоженец спрямо дамата на живота му, а също така и начин двете семейства да се сближат. 

В много фамилии съществува традицията един годежен пръстен да се предава от баща на син, но в последните години все повече мъже предпочитат да впечатлят избраницата на живота си с екстремно изживяване, с екскурзия до романтична дестинация или с най-пурпурния залез на най-красивия плаж. Да, адреналинът от бънджи скока е много вълнуващ, Венеция и Париж винаги са много романтични, но…

Diamonds are a girl’s best friend, after all!

Grace Kelly: by Cartier
- $ 38,8 million

Първоначално принц Рение предлага брак на Грейс с годежен пръстен с рубини и диаманти (същите могат да бъдат видени на кралската корона), а в последствие поръчва на Cartier да направят 10,48-каратовия диамантен пръстен, за да може Грейс да го носи спокойно и постоянно. 

Пръстенът е закупен през 1956 година за скромните $ 4 милиона, но стойността му днес възлиза на $ 38,8 1 милиона. Пръстенът е част от колекция, притежавана от House of Grimaldi.

Onassis

Jackie Kennedy-Onassis: by Harry Winston - $ 20 million

Гръцкият милиардер Аристотел Онасис поднася на Джаки парченце история – диамантът на нейния годежен пръстен е един от 18-те камъка, отрязани от небезизвестния Lesotho 3 – или един от най-големите диаманти намирани някога – 601 карата (120 грама диамант). 

През 1996, малко след смъртта на Кенеди-Онасис, пръстенът е продаден на аукцион за $2,6 милиона. В днешни дни той ще ви струва приблизително $ 20 милиона.

Mariah Carey: by Wilfredo Rosado - $ 10 million

Макар и много кратка, любовната история на Марая Кери и австралийския бизнесмен Джеймс Пакър започва с много блясък и платина. Не съвсем вечното „да“ на Марая е струвало около $ 10 милиона на Джеймс. Говори се, че след раздялата някогашната кралица на попа е продала бижуто едва за $ 2,1 милиона.

Pink Ring

Honorable mention: The Graff Pink Diamond ring
- $46 million

Розовият годежен пръстен на House of Graff е бижу, за което колкото и да се изпише или изговори, никога няма да бъде достатъчно. Този пръстен приковава погледите с феноменален розов диамант (24.78 карата). 

Диамантът е закупен от Laurence Graff през 2010 на цена от $ 46 милиона, а на платинената халка компания му правят още два бели диаманта. Розовият годежен пръстен на Graff доста често е спряган за епитома на лукса и елегантността и, нека си признаем, дами,вечността заедно звучи доста по-приятно с малко диаманти.

Количка