КРАСИВАТА КОСА КАТО ПРОФЕСИЯ

говорим с Марин Хубенов – Мърфи

ЕДВА ЛИ ИМА ДАМА, КОЯТО НЕ Е ЧУВАЛА ЗА САЛОНИ MURPHY, НО АКО ИМА ТАКАВА, ПРЕДСТАВЕТЕ СЕ ЗА НЕЯ С НЯКОЛКО ДУМИ?

Аз съм Марин Хубенов, по-познат като Мърфи. Косата, както и всичко свързано с нея, е моят живот. През последните над 25 години, прекарани в beauty индустрията, успях да взема най-доброто от френските, английските и испанските големи школи, за да го персонализирам и предам на екипа си, и най-вече на клиентите. Всяко ново умение, техника и иновация в сферата се стремя да бъде видима и в салоните ни, за да изграждаме не просто стайлинг или цвят на косата, а цялостна визия за клиента, която след излизането от салона да бъде лесно поддържана и в ежедневието.

КАЗВАТ, ЧЕ КОСАТА НА ЖЕНАТА Е НЕЙНАТА ВИЗИТНА КАРТИЧКА - КАК КОСАТА СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВАША ПРОФЕСИЯ?

Подстригвам почти от дете. Едни от първите ми ясни спомени са с ножица в ръка. Израствах, подстригвайки всички близки и роднини, без да съм мечтал това един ден да е моя професия или начин на живот. Впоследствие започнах да уча икономика. Винаги се шегувам, че съм икономист по образование, но фризьор по призвание. Просто ми е трябвало малко повече време, за да го разбера. През студентските си години започнах малко по малко да
обогатявам знанията си в тази сфера, докато това не се превърна в моя страст. В един момент реших, че няма да ползвам образованието си и ето ме днес тук, пред Вас. 

СЛЕД НАД 25 ГОДИНИ В БРАНША - ИМА ЛИ КОСА, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА ВИ ИЗНЕНАДА?

Да, определено. Винаги има какво ново да се случи и да те изненада. Понякога има такива случаи, когато след неуспешни техники на изсветляване или комбинация от различни химически третирания – крайният резултат определено е изненадващ и дори тревожен. В такъв момент на първо място е възстановяването на косата, а след това и връщането на хармонията в цветовете до степен такава, че да бъдат в унисон и с цвета на кожата.

ДАМИТЕ ОБИЧАМЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ, КОИТО ЧЕСТО СА НЕСПОЛУЧЛИВИ - КАКЪВ Е СЪВЕТЪТ ВИ КЪМ ВСИЧКИ ДАМИ, КОИТО СЕ СЪБУЖДАТ С МИСЪЛТА "ИСКАМ НОВА ПРИЧЕСКА!"?

Елате в салон „Мърфи“! Много е важно, когато една дама е взела решение за промяна, първо да подходи с индивидуална и изключително подробна диагностика, независимо дали това, което иска е конкретна визия на известна личност, или просто цвета на косата ѝ. Трябва да се направи подробен анализ на цветотипа и да се определи дали си подхожда с тена и цялостната й визия и стил. Например можем да вземем нотки от това, което е харесала, и да ги адаптираме за нейния стил. Комуникацията в такива моменти е от ключово значение. Директното преминаване към промяна ще доведе до онези изненадващи ситуации, за които ви споделих преди малко.

КОЛКО ЧЕСТО ЕДНА ЖЕНА "НАИСТИНА ЗНАЕ КАКВО ИСКА" И КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУША В СЪВЕТИТЕ НА СВОЯ КОАФЬОР? И ЗАЩО?

С развитието на социалните мрежи се случва дамите да се подхлъзват по нечии визии, които, за съжаление, не са такива, каквито изглеждат. Именно заради това моя съвет е да се вслушват в комуникацията със своя коафьор. Много е важно да се обсъди всички онова, което те искат в детайли и най-вече да се поговори и за бъдещето. Косата расте по 1,5см на месец. Важно е да се предвиди поддържането на цвета, формата и стайлинга, както и дали има предстоящи важни събития и как ще се стилизира в ежедневието.

ИДВА СЕЗОНЪТ НА ПАРТИТАТА, СЛЪНЦЕТО И МОРСКИТЕ ВЪЛНИ - КАКВО Е НАЙ-АКТУАЛНОТО В КОСИТЕ НА ЛЯТО 2023?

Френският балеаж е една необятна вселена, която с всеки сезон ни представя нови и нови нюанси, в които да се влюбим. Перлените и пастелните цветове ще са изключително актуални този сезон. Формата butterfly и стайлингът BedHead ще са любимата комбинация, както в ежедневието, така и за официални поводи.

КАКВО НОВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ САЛОНИ MURPHY ТАЗИ ГОДИНА?

Модерни визии, персонализирани спрямо стила на всеки клиент, или иначе казано – цялостен подход. Това винаги ще стои в основата на нашата работа, защото е много повече от професия за нас. С времето се стараем да го адаптираме спрямо тенденциите и желанията на нашите клиенти, за да сме актуални и иновативни.

Количка