Hobbies
Автор: Калина Николова

Луксозни Мъжки Хобита

Кое е любимото ви хоби и имате ли такова? Сигурни сме, че имате влечение към някой спорт с адреналин, колекциониране на марки или коли?! 

Независимо дали става въпрос за колекциониране на произведения на изкуството, разходка с яхта, или каране на ски в Алпите, няма съмнение, че хобитата са такива именно защото са скъпо удоволствие за душата и сетивата.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от най-скъпите хобита в света и ще ви споделим какво ги прави толкова скъпи и колко пари хората могат да очакват да похарчат за тях. 

Но какво прави едно хоби скъпо? В повечето случаи това са цената на оборудването, членски внос и избрана локация, на която ще бъде проведено.

Луксозни Мъжки Хобита

1. Игра на поло

Полото често се нарича „спортът на кралете“ и не е трудно да се разбере защо. Това е един от най-старите отборни спортове в света, датиращ от Древна Персия, който винаги се е свързвал с лукс и богатство.

И днес полото остава един от най-ексклузивните спортове  с оборудване и съоръжения от висок клас, които могат да струват милиони долари. Въпреки тези бариери, популярността на този спорт и усвояването на играта запалват доста почитатели през последните години.

В много отношения спортът е перфектната комбинация от атлетизъм и стратегия, изискваща от играчите да овладеят ездата, като същевременно вземат решения за части от секундата на терена. За тези, които имат средствата да се насладят на емоцията на това хоби, полото може да бъде невероятно възнаграждаващо изживяване.

Old Art

Луксозни Мъжки Хобита

2. Да колекционираш изкуство

За много хора изкуството е източник на красота и вдъхновение. Една-единствена картина или скулптура лесно може да струва десетки хиляди долари и дори дребните реконструкции по нея изискват много средства за реставрацията. 

Освен това стойността на едно такова произведение варира значително с течение на времето и придобива допълнителна колекционерска стойност.   

Луксозни Мъжки Хобита

3. Яхтинг

В унисон с любимия ни летен сезон, активно наслаждавайки се на приключения по вода, няма как да не споменем яхтинга. Друго скъпо хоби, което обикновено изисква голяма лодка, както и екипаж, който да я поддържа. Средната цена за закупуване и експлоатация на яхта може лесно да достигне милиони долари.

Но за тези, които обичат морето, плаването е незаменимо изживяване. Вятърът в косите, галещото слънце и вълните, разбиващи се в корпуса – това е вълнуващо усещане.

Яхтингът предоставя и уникална възможност да видите света от различна гледна точка. Плавайки, може да изследвате отдалечени заливи и изоставени острови, които са недостъпни по суша.

Sky Diving

Луксозни Мъжки Хобита

4. Скай Дайвинг

Усещането да скочиш от самолет и да падаш свободно във въздуха е несравнимо. Разбира се, скайдайвингът също е скъпо хоби.

Най-скъпият вид скок с парашут е уингсютът. Парашутистът носи гащеризон с ремъци и ръкави, известен като wingsuit, който оптимизира повдигането. Този екстремен спорт ви позволява да се насладите на усещането за летене, а не просто на свободно падане. Цената на такъв костюм е около $1200.

Ако търсите активност, вдигаща адреналина, скачането с парашут може да е точното нещо за вас. Просто не забравяйте да направите своето проучване и да изберете реномирана компания, с която да отидете – искате да сте сигурни, че имате безопасно и запомнящо се изживяване.

Луксозни Мъжки Хобита

5. Колекциониране на вино

Виното заема уникално място сред нещата, които хората някога са пожелавали да притежават. Колекционирането на вина може да бъде скъпо удоволствие, но може да бъде и невероятно възнаграждаващо. 

За много колекционери радостта идва не само от придобиването на редки и ценни вина, но и от възможността да ги пият. В края на краищата, какъв е смисълът да притежавате първокласен Bordeaux, ако никога няма да извадите тапата? 

Истинското колекциониране е дълбока и осъзната любов към виното, свързана с познанието, а истинските колекционери са страстни гурме  изследователи.

Old Cars

Луксозни Мъжки Хобита

6. Колекционерите на коли колекционират истории

За някои хора колекционирането на автомобили е по-малко свързано със самите коли, а повече с претежанието им. Колекционерите на автомобили често се радват да посещават автомобилни изложения като Salon Privé, да се срещат с други колекционери и да проучват историята на техните автомобили.

Луксозни Мъжки Хобита

7. Scuba Diving

Гмуркането е едно от най-популярните хобита в света, но е и едно от най-скъпите. Цената на екипировката за гмуркане лесно може да надхвърли $ 1000, както и цената на уроците по гмуркане, която също може да бъде доста висока. 

Допълнителни средства ще ви бъдат нужни и покрай разходите за пътуване до отдалечени места, където може да се гмуркате.

Shooting
Луксозни Мъжки Хобита

8. Стрелба с капан

Стрелбата е едно от най-скъпите хобита. Цената на глинените съдове сама по себе си може да бъде доста непосилна. Но за страстния стрелец  високата цена си заслужава. Тръпката от уцелването на глинена мишена, докато лети във въздуха, е различна от всяко друго чувство. 

Стрелбата с капан изисква много концентрация и фокус.

За да успеят, стрелците трябва да могат да изолират всички разсейващи фактори и да се съсредоточат единствено върху целта си. Това изисква много практика и дисциплина.  

Луксозни Мъжки Хобита

9. Покер с високи залози

Покерът с високи залози е скъпо забавление, което често може да се намери в казината. Играта обикновено се играе със стандартно тесте от 52 карти и целта е да спечелите пари от други играчи, като имате най-добрата ръка или като заложите, че нечия ръка е най-добрата. 

Играчите могат да залагат различна сума пари, но минималният залог обикновено е $100. Покерът с високи залози може да бъде много вълнуваща и напрегната игра, но също така е и много рискована. Могат лесно да се загубят големи суми пари в една ръка и играта може да бъде скъпа, ако играете редовно.

Golf Sport

Луксозни Мъжки Хобита

10. Голф

Поредната вълнуваща игра, която интригува много мъже. Голфът е чудесно, но и много скъпо хоби. Необходимото оборудване, нужно за игра на голф, може да бъде доста скъпо, както и таксите за игра или членски вноски, които се трупат бързо.

Луксозни Мъжки Хобита

11. Летене със самолет

Летенето е скъпо хоби, независимо дали посещавате летателно училище, или притежавате собствен самолет. Изисква много скъпо оборудване и отнема много време, за да станете опитни летци.

Количка