Helen Miren

Автор: Александра Томова

Красотата няма ЕГН

Красотата няма възраст и не се подчинява на ЕГН-то в личната карта – ако го имаш, имаш го завинаги…

Мечтали ли сте си за вечна младост? Дамите със сигурност. Коя от нас не иска да се отърве от бръчките или да предотврати появата им? Гладка кожа, перфектни линии на лицето, здрава и жизнена коса, съвършени форми. Но като повечето хубави неща в живота, и младостта не е вечна. Възрастта непрекъснато върви напред с тик такащо звучене.

Живеем във времена, в които няма да ни учуди, ако открият хапчето за вечна младост. Но към днешна дата все още не измислено. Правим какво ли не в името на младостта и красотата. Естетичната и бюти индустрия работят на пълни обороти и ни предлагат нови и нови апарати и процедури за разкрасяване и подмладяване. И докато половината човечество се бори с бръчките и старостта, то другата половина си пуска с кеф побелялата коса и завладява сърцата ни. 

Днес всеки ден можем да сме с нов цвят на косата, стига да имаме желание, но има жени, които избират естествения си цвят. Остаряването със стил е тяхната любима тенденция. 

В един виртуален свят, изпълнен с филтри, тези няколко дами избират бръчките и посребрените коси и ги носят с кеф, с гордост и със замах.

Побелелите коси

Каква е тайната?

Те са успешни!

Били са успешни на 20, на 30, успешни са и днес. Никога не са били успешни обаче заради младостта си, а само и единствено заради таланта си.

Big Stars

Те са стабилни!

Обичат модата. Знаят какво да облекат, за да подчертаят положителните си черти и умело да прикрият негативите. Смели са в модните си решения, но винаги избират тоалет, съответстващ на положението и възрастта им. 

От тях няма да видите пошъл аутфит, който да разкрива прекалено много. С годините са се научили кои цветови комбинации и кройки им стоят добре и ги носят с огромна усмивка и самоувереност.

Няма как да ги сбъркаш!

Остаряват като катедрали. Нямат твърде агресивни корекции по себе си – можеш да видиш тяхна снимка от 80-те години и пак ще ги познаеш на улицата днес. Имат специфични черти и неподражаемо излъчване – него “помпат” и подобряват през годините, не скулите си.

Те са жени!

Женствени, дори и в строг костюм с мъжки елементи. Дори и с дънки и кецове на път за магазина. 

Дори и с къса момчешка прическа. Излъчват женственост, която нито едно дълбоко 20-годишно деколте не може да победи. Възпитани са, интелигентни са, не се забъркват в скандали и знаят как да се държат като звезди. Но не се самозабравят.

Красотата няма ЕГН

1. Хелън Мирън

Helen Miren

Красотата няма ЕГН

2. Мерил Стрийп

Красотата няма ЕГН

3. Джейми Лий Къртис

Jamie Curtis

Красотата няма ЕГН

4. Анди Макдауъл

Количка