Beauty

MD Beauty Skin Excellence

Красотата на
мъжките момичета

Да интервюирам Мика и Деси – най-голямото ми предизвикателство досега. Очаквах да се запозная с една селебрити мадама и с една твърде сериозна бизнес дама. Нищо такова. Запознаваме се на работна среща в офиса на Code Media и аз съм впечатлена.

 Мика Стоичкова е широко усмихната, земна и готова да се натовари сама с всяка задача на света. Всяка секунда ражда нова идея и моментално решение на всеки проблем. Една успешна жена, self-made при това. 

Деси Власакиева има ум като бръснач, който контрастира с нежната ѝ външност. Опасна комбинация. Наясно е с всеки детайл на бизнеса и знае как да създава успешни проекти. Какъвто е и техният общ проект MDBeauty.

И двете носят малко грим и изглеждат небрежно елегантни. От онези жени, на които им трябва само да влязат в стаята, за да я завладеят. Именно и това е философията на бранда им за бюти продукти – MDBeauty – без усилие всяка жена да завладее света.

Гримираме се в задръстването с техните бляскави сенки, които са must have в чантата на всяка жена. Слагаме си от техния глос в асансьора. И нямаме нужда от нищо друго.

На фотосесията с Костадин Кръстев-Коко се забавляваме като на женска сбирка – музика, купища модерни дрехи и много гримове. Минава леко, а резултата ще видите на страниците на Code Life. 

Разпитвам ги какво си носи в чантата успешната жена, какво е красотата в 21. век и как две толкова силни жени „мелят“ заедно в живота и бизнеса.  

Mika

Нека опознаем по-добре:

Мика Стоичкова

От години развиваш успешно H8S, след това създаде и DS Spirits. И двата бизнеса са „типично мъжки“, как се справяш с нелеката задача да ги държиш на върха?

Думите са труд и постоянство, когато се влагат усилено и двете – нещата се получават. Може да ти отнеме месец или три години един бранд да е успешен, но по-добра комбинация от тези две неща няма. За мен лично това е работещата рецепта за успех. 

Успехите са в ДНК-то ти – плашеща гледка ли е успялата жена в очите на мъжете?

Чудесен въпрос. Според мен по-скоро е плашеща. Не го казвам с негативизъм. Времената доста се промениха в полза на по-нежния пол. Все по-често наблюдаваме успели и доказали се в така наречения “мъжки свят” жени. Това има и плюсове, и минуси. Аз съм работохолик от малка и обичам да създавам и успявам във всеки един проект, с което се захващам. 

Понякога е трудно, понякога лесно, но когато имаш подкрепа от страхотен мъж, който те мотивира и бута да бъдеш още по-добра версия на себе си, значи всичко е перфектно. Няма място нито в съзнанието му, нито в сърцето му за състезание или надпревара помежду ни.  

Майка и бизнес дама – как една жена „жонглира“ с живота?

И аз не знам. Просто се старая да съм максимално организирана и подредена във всеки един смисъл на думата. Когато човек има желание, намира и начин. 

Пътувала си много, живяла си извън България – коя е любимата ти модна дестинация?

Всеки би очаквал да отговоря Италия например, но аз съм доста по-голяма фенка на летния бохо стил. Да, обожавам една сериозна елегантна дама, облечена в костюм, но същевременно съм сериозен почитател на мексиканска бохо лятна мода Тулум style. 

Make Up

Живот на високи обороти, вълнуващи преживявания, семейни задачи, бизнес – каква е философията на най-новото ви начинание MDBeauty?

MDBEAUTY го създадохме с Деси почти телепатично. И двете имаме доста сходен начин на живот. И двете живеем забързано и отговорно. И двете винаги ще бъдем професионалисти и перфекционисти във всяко едно нещо, с което се захванем. Липсата на достатъчно свободно време, което като жени бихме искали да имаме, за да се погрижим за себе и винаги да изглеждаме наспани, със сияйна кожа, е нещо, от което и двете страдаме. 

Гримовете ни са именно точно „за всеки“, защото както аз обичам да ги определям – „easy makeupмогат да се нанасят професионално, но същевременно може в колата на светофара да се „мацнеш с пръст и да изглеждаш невероятно! Ето това за мен е богатство да не робувам на перфектната визия, за която всяка една социална мрежа ни е дала грешна представа каква би трябвало да е тя, а просто да изглеждаш свеж и готов за всяка ситуация.

Красива жена – най-субективното понятие на света. Какво всъщност е красотата?

За мен красотата е да си влюбен. В живота, в работата, в семейството, в себе си. Чувствам се най-красива, когато имам чиста, сияеща, хидратирана кожа, с един хубав подхранващ lip gloss, чайче в ръка, гледайки децата как си играят в двора. Детски смях и прегръдки от любимия ми човек.

Бизнесът е като любовта – нужен ти е подходящ партньор – как се срещнахте с Деси и как стигнахте до създаването на MD Beauty?

Любов от пръв поглед. Деси е изключително създание. Рядко срещана жена, с огромно сърце и работохолик като мен. Много сме различни, но същевременно еднакви. Допълваме се доста сериозно, особено на бизнес ниво. Тя е лъвица, знае какво иска, как го иска и по какъв начин ще го постигне. Това е невероятно качество, което притежава и съм благодарна, че мога да науча нещо ново от нея всеки ден. Аз, от другата страна, се стремя и аз да съм отговорна към всичко, което правим, но всяка една майка знае, че да “жонглираш” работа и дете/семейство си е challenge, затова съм късметлийка,  че имам човек като Деси. 

Desislava

Нека опознаем по-добре:

Десислава Власакиева

Имаш завиден опит в света на бизнеса, но как една жена развива успешен бизнес и то в България?

Досущ като един мъж, но с няколко килограма власт, мощ и сила разлика. За развиването на бизнес в България са нужни воля, висока професионална експертиза и социална ангажираност. Подкрепата не е за пренебрегване. Като нежната половина, жените сме много по-емпатични дори и в предприемачеството и именно тогава имаме нужда от добри партньори, с които да сверяваме целевия си компас и да не губим фокус. 

Как една идея се превръща в успешен бранд? 

Когато идеята е не просто „хрумка“, а работеща идея, породена от проучване и информираност от професионалисти в индустрията, резултатът е предвидим. Дори и добрата интуиция е базирана на интелект. Брандът е нашето лице, а ние подхождаме към лицето си с особена грижа и внимание. 

Най-новото стъпало от стълбицата на успехите ти е MDBeauty. Каква е философията на марката? 

MDBeauty Skin Excellence е сбъдната мечта, която намери своето време и място съвсем органично. Философията ѝ е огледалото на нашето ежедневие и битие. В духа на забързаната градска среда, в която с лекота да подчертаваме собствената си красота и уникалност, чувствайки се страхотно в кожата си, с всичките и несъвършенства. 

Бюти индустрията е свръхконкурентна среда – какви са перспективите пред новия ви проект?

Уникалността на MDBeauty е, че се стреми да задоволи само собствените ни очаквания от самите нас, подарявайки beauty изживяването да притежаваш в дамската си чанта премиално качество на козметичен продукт на достъпна цена, който не изисква излишно време, прецизност и умения за нанасяне. И ти се влюби в идеята, нали? Заразно е! 

Premium

Какво трябва да има винаги в чантата си една успяла жена? А в мислите си? 

Червило, кредитна карта и международен паспорт. В мислите си трябва да съхранява позитивизма и мечтите. И винаги да има поне едно наум. 

Красива жена – най-субективното понятие на света. Какво всъщност е красотата? 

Понятието „красива жена“ обикновено се смята за синоним на хармонични пропорции, което през вековете претърпява доста метаморфози. 

Красотата е онова нещо, което кара, ако не лицето, то поне душата ти да се усмихне. Красота е блясъкът в точиците роса по цветята сутрин, красота е гласът на мама, красота е да си облечем еднакви тениски без причина, красота е щастливата усмивка на лицето на любим човек. Красота е глагол, а не съществително и означава умението да я търсиш и разпознаваш. 

Бизнесът е като любовта – нужен ти е подходящ партньор – как се срещнахте с Мика и как стигнахте до създаването на MDBeauty? 

Не вярвам в случайността. Заслужихме се. Запознанството

ми с Мика Стоичкова беше непринудено като самата нея. Не ти трябва много време, за да я обикнеш. Влиза в живота ти като цяла палитра цветни емоции и остава трайно там. Мика е онова момиче, при което изречението „Момичето на татко“ не завършва с точка, а със запетая и продължава, „с което се гордее“. 

Хармонията в комуникацията и визионерството ни доведе до MDBeauty. Като момичета, на които често ни се налага да взимаме мъжки решения както в бизнеса така и в живота, си подарихме един нежен и красив проект, където да си позволим да бъдем нежният пол в най-красивия му прочит.

Excellence

Блиц - Мика Стоичкова

Коя от вас е „мозъкът“ и коя е „мускулът“ в бизнеса?

Мозъче си имаме и двечките. Деси има сериозен “мускул”, на който ѝ се възхищавам. Начинът, по който се допълваме – там е силата!

Коя от вас влага повече емоции в работата?

И двете сме емоционални, въпреки че доста добре успяваме понякога да го прикриваме и строгият, работещ поглед надделява. И двете влагаме много любов в продуктите на MDBEAUTY с условието ни да са изключително перфектни продукти, на които всеки може да се радва.

Коя от вас е по-склонна да отстъпи?

Смея се на глас! И двете имаме силен характер и знаем какво искаме и как го искаме. Важното е, че винаги намираме консенсус и разбирателство.

Коя от вас е по-склонна да експериментира с грима?

И двете! Обичаме да експериментираме и сме изключително любопитни и двете.

Блиц - Деси Власакиева

Коя от вас е „мозъкът“ и коя е „мускулът“ в бизнеса?

Редуваме се.

Коя от вас влага повече емоции в работата?

Тя. Аз съм аналитичен ум.

Коя от вас е по-склонна да отстъпи?

Не отстъпваме.

Коя от вас е по-склонна да експериментира с грима?

Може би аз, въпреки че в последно време ми харесва дързостта и в по-цветните устни.

Количка