Expensive Taste

ЦЕНИТЕЛ СТЕ НА ХУБАВОТО УИСКИ?

ЕТО ТОП 3 ДЕСТИНАЦИИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ

Автор: Добромир Кръстев

1.OLD BUSHMILLS DISTILLERY

Old Bushmills Distillery e една от най-легендарните локации, ако не в света, то в Европа. Дестилерията е създадена през 1784, намира се в County Antrim, Северна Ирландия и е разположена на река Saint Columb’s Rill, която е приток на River Bush. В дестилационния процес се използва водата именно от тези реки. Ежегодно през тази дестинация минават средно по 120 000 уиски любители, които могат да тестват всички техни Бленд или Сингъл Малц вкусове.

2. JACK DANIELS DISTILLERY

Jack Daniels е може би най-популярният и обичан бърбън по света. Освен това дестилерията в Lynchburg, щата Tennessee е най-старата регистрирана дестилерия в САЩ. Започнала производство още през 1866, в дестилационния процес се използват водите на Cave Spring Hollow, които са със специфична твърдост, подходяща за търсения вкус на легендарния Бърбън.

3.SUNTORY YAMAZAKI DISTILLERY

Японските уискита са сравнително „млади“ и историята им датира от 1929 година, когато в покрайнините на Киото е основана Suntory Yamazaki Distillery. Тя се намира на река Yodo или по точно на мястото, където в нея се вливат трите притока Kastura, Uji и Kizu. Точно миксът от спецификата на водите на трите притока се оказва най-добър за дестилацията на изтънченото Yamazaki Whiskey.

Количка