Gym Fix

Говорим с Асен Райчев, CEO на Gym Fix Fitness Solutions и генерален мениджър на Signagelab Bulgaria зa:

Ползите и
тенденциите
в бизнеса

\Асен Райчев предлага решения. Дали става въпрос за digital signage, нещо твърде ново за България, или последен писък на модата във фитнес индустрията, бизнесменът има решение на всеки казус в сферата, в която работи. 

И дори и след 15 години, прекарани извън България, той казва, че по-хубаво от дома няма. И донася ноу-хау за българския бизнес.

Собственик сте на два напълно различни бизнеса – разкажете ни за тях. Как се съчетават те?

С много труд и отдаденост, също така човек трябва да има повече от две ръце и една глава, за да жонглира с многобройните задачи и предизвикателства наведнъж. Благодарен съм на моя екип, без който нещата щяха да изглеждат по друг начин.

Трудно ли се балансира?

Балансът е всичко, както в личния живот, така и в професионалния. Не бих казал, че е трудно, трябват добър фокус и дисциплина и нещата се получават. 

Случва се и да отделям повече време за едното си занимание, но никога не е за сметка на другото.

Business

SignageLab Bulgaria се концентрира в предлагането на дигитално преживяване на своите клиенти. Несъмнено живеем във все „по-дигитален“ свят – как се справяте с новите тенденции в бизнеса?

Зад Signage LAB Bulgaria стои стабилен екип от 45 професионалисти с дългогодишен опит в бранша и не ни убягва нищо в дигиталната мода

В крак с новите технологии ли е българският бизнес според вас?

И да, и не. И в двата случая съм доволен от ситуацията. Нашият продукт SignageLAB Bulgaria е без конкуренция на пазара. Лесно е да се сработим с големите корпорации, защото знаят за огромните ползи от Digital Signage и чакат някой като нас да им го предостави.

 С по-малките клиенти е по-голямо предизвикателство, защото в повечето случаи са чували и им е интересно да получат повече информация, но нямат практическа престава как да го интегрират в своя бизнес. 

Полагаме повече усилия от наша страна с тези клиенти, но както казах по-горе съм доволен, защото на нас се пада честта да образоваме клиентите си нещо, което до няколко години ще е част от абсолютно всяка индустрия.

Как се нагаждате към нуждите на всеки отделен клиент?

Винаги изхождам от това кое би било от най-голяма полза за клиента и какви са конкретните му нужди. С диалог и сътрудничество успяваме да дадем продукт, който да отговори на търсеното. Разполагаме с целия набор от инструменти и предлагаме решение от „а до я“, това ни дава свободата да действаме индивидуално с всеки клиент.

Кой е най-смелият ви проект досега?

Трудно е да отсея най-смелия. Всичко е започвало от една идея или мечта и съм изпитвал еднакво вълнение за всеки. Независимо от мащаба. Може би мога да спомена последното ни софтуерно решение за една от големите петролни вериги в Англия като най-голямо предизвикателство. Интегрирахме напълно ново решение за нас в над 500 обекта. Признавам си, притеснението дали ще се справим ни държеше до завършването на целия проект.

Fitness

Gym Fix Fitness Solutions се грижи българският фитнес бранш да е в крак с новите технологии на пазара – трудно ли е на българина да следва тенденциите във фитнес оборудването?

Гордо мога да заявя, че България следва стриктно тенденциите на световно ниво, използва най-доброто оборудване на пазара, а на интериорите в залите ни завиждат в цял свят.

Освен с внос на фитнес оборудване се занимавате и с рециклиране – нещо, за което повечето хора не си дават сметка – какво се случва с един фитнес уред, който вече е неизползваем?

Тук сте много права, в повечето случаи клиентите не знаят какво представлява тази услуга. Рециклирането на уредите е трудоемко занимание и няма да Ви отегчавам с детайлите на процеса. В общи линии се прави обстойна диагностика на уреда, разглобява се на съставни части и всичко, което има нужда, се подменя или ремонтира. След това оборудването е неразличимо от ново. Заради дългогодишния ни опит все повече клиенти се свързват с нас точно за това. Спестяваме им средства и вдъхваме нов живот на старите им уреди.

Количка