Говорим със Соня Янкова за

Вкуса на любовта и вкуса на Коледа...

Соня се събужда сутринта на Бъдни вечер – какво е първото нещо, което ще направи?

Първото нещо сутринта на Бъдни вечер е да целуна моя Димитър и да го събудя… След това правя кафе, приготвям протеинови палачинки, а през това време – и гурме закуска за Yummy – нашето коте. Разбира се, след това всички заедно гледаме коледен филм, хапваме домашни бисквитки. Следобед вече се подготвям за семейната вечеря за Бъдни вечер. Обожавам да приготвям и разнообразявам традиционните български рецепти и всяка година имаме различни постни ястия.

cheesecake

Ако Коледа беше вкус, какъв щеше да е той? И кой е вкусът на 2024?

Вкусът на Коледа за мен е мноооого шоколад, вино и любов… Любовта е движеща сила и без нея животът няма вкус. Вкусът на 2024 ще бъде малиново-шоколадов с бляскави нотки на злато и сребро… 

Какво ще облечеш, за да направиш нощта на Коледа вълшебна?

На Коледа задължително ще съм облечена с червена сатенена пижама и пухкави пантофи. В комфорта на дома и заобиколена от семейството ми, ще разопаковам подаръците. На третия ден от Коледа вече ще съм с бляскава червена рокля с огромна панделка и готова за танци и празнуване с приятели.

А какво ще сготвиш?

За Коледната вечеря ще приготвя телешко месце на бавен огън с манатарки и трюфел, картофен муселин и любимите ми италиански брускети Соренто с масло с трюфел и мащерка. Ако ми остане време, може да снимам видео за моя food blog заедно с Димитър, който е моят личен cameraman.

Гъделичкаш небцето ни с коледен блясък – сподели ни една рецепта за празника, с която да впечатлим всички около трапезата?

На читателите на CodeLife ще споделя моята ароматна, лесна и изключително вкусна рецеpта, с която наистина ще се насладите на богатия кремообразен вкус и копринено кадифена текстура… сладост, която ще ви накара да мислите още повече за великолепните празнични дни, споделени с любими хора. Гарантирам ви – това е Раят на чийзкейковете – San Sebastian с домашно ягодово сладко, пресни малини и боровинки.

San Sebastian cheesecake – Рецепта

  • Време за приготвяне: 25 минути
  • Време за готвене: 35 минути
  • Време за охлаждане: 2ч.
  • Общо време: 3ч.
  • Порции: 14 парчета

Raspberry

Продукти:

  • 400 гр сладка сметана
  • 30 г масло за намазване на формата за печене
  • 1 кг крема сирене President
  • 330 г захар и 7 яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия и 1 шушулка бурбонска ванилия
  • 20 г фреш портокал и зест от кората му
  • 20 г ром/бърбън, 1 ч.л. сол и 40 г нишесте

За ягодовото сладко и декорация:

  • 500 г пресни ягоди
  • 130 г кафява захар
  • 1/2 портокал и зест от кората му
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. нишесте и няколко листа прясна мента
  • 1 кутийка малини и червени боровинки
  • Малко пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  1. Първата стъпка е да разбием с миксер крема сиренето и захарта до кремообразна смес – аз използвам стоящия си миксер с приставката за разбиване.
  2. Слагаме яйцата едно по едно и миксерът е на средна степен. След това добавяме фреш от половин портокал и зест от кората му, двата вида ванилия, сол, нишесте, ром и разбъркваме всичко до гладка и хомогенна смес. Добавяме сметаната и разбъркваме още 1 минута на бавна степен. 
  3. Формата за чийзкейк намазваме хубаво с масло и слагаме хартия за печене, като задължително оставяте хартията да е над нивото на формата, в която ще печете, защото чийзкейкът набъбва при печенето.
  4. Изсипваме кремообразната смес и печем в предварително загрята фурна за 35 мин на 205 градуса. 
  5. През това време в тиган сотираме пресните ягоди заедно със захарта на средна температура. Прибавяме фреш портокал, зеста от кората му и ванилията. Когато ягодите леко омекнат, добавяме към ягодовото сладко разбитото предварително нишесте, готвим на бавен огън 5-6 минути. 
  6. Когато изстине сладкото, го гарнираме с нарязани на ситно пресни листа мента.
  7. Когато чийзкейкът е готов, оставяме го да се охлади за 1-2 часа. След това поръсваме с малко пудра захар и гарнираме с ягодово сладко, пресни малини и боровинки.

Sweet

CODE LIFE БРОЙ 10-ТИ

СЪДЪРЖАНИЕ

Възползвайте се от нашата лесна навигация с която можете да прескачате, връщате или избирате страниците си по ваш избор.

01.

Писмо от Редактора

Страница 1

02.
Вие сте владетел!

Kings Valley - medical & Spa Hotel

Страница 2

03.

Philip Morris Bulgaria EOOD

Страница 3

04.

"Готови за Успех" е кауза, семейство и вдъновение

Страница 4

05.

Бал на лекарите! Благодарим ви че ви има!

Страница 5

06.

Лекувай красиво с L' atelier La Perla!

Страница 6

07.

Belene Skin care - Високотехнологчна линия за красота.

Страница 7

08.

Най-лукозните коледни играчки за деца

Страница 8

09.

Lambassade de Katarzyna

Страница 9

10.

Лукс, Топлина, Уют! Къде да избягаме за коледа?

Страница 10

11.

Влизаме в 2024 с висока скорост!

Страница 11

12.

Топ 5 на най-луксозното шампанско, подходящо за новогодишната нощ.

Страница 12

13.

Най-скъпите коледни подаръци

Страница 13

14.

Коледа в чаша или две рецепти за топли зимни вечери.

Страница 14

15.

Прическа за коледа, мисията възможна!

Страница 15

16.

Салони за красота - Murphy

Страница 16

17.

6 причини да обичаме коледа.

Страница 17

18.

Who to Follow on instagram

Страница 18

19.

Romantika Fashion By Sofia Borisova

Страница 19

20.

В преследване на 2024

Страница 20

21.

Най-добрите коледни базари в света!

Страница 21

22.

Ключовата дума на коледа е... комфорт!

Страница 22

23.
Перото на Мадам Рошав

8-те най-често срещани грешки в мъжкия гардероб?

Страница 23

24.

Червените устни с които покоряваме коледа!

Страница 24

25.

Говорим със Соня Янкова за вкуса на любовта и вкуса на коледа!

Страница 25

26.
Trend Of The Month

Брокатът е спасен, коледата също!

Страница 26

27.

Всички имаме нужда от приказки!- Петя Петкова

Страница 27

28.

Maserati

Страница 28

29.

Kashmir

Страница 29

30.

Примекс

Страница 30

31.

Снимки на месеца

Страница 31