Work

Автор: Александра Томова

Господа, обратно
на работа!

Лятото е времето на отпуските, доброто настроение, споделените с приятели емоции. Дългоочакваната отпуска изпълва душите ни с предизвикателства и нови спомени, които да ни „държат“ в първите седмици, след като сме се върнали на работа.

Лазурен бряг, коктейли, луди парти нощи и фриволност. Напълно естествено е да се отдалечим от работната бизнес среда. Да заменим костюмите и офисните дрехи с леки материи, ленени ризи, романтични рокли, които да кореспондират с морското настроение.

Цялото това спокойствие и активна почивка ни помага да забравим стреса и напрежението на динамичните работни дни. Но както всяко хубаво нещо – и лятната отпуска има край! 

Връщаме се в офиса с приятен бронзов загар, с много истории, които да споделим с колегите и с трудната задача да преминем на работна вълна. За да се адаптираме по-бързо и безболезнено, може да запазим част от лятното настроение с дрехите, които носим.

Бяла риза

Едва ли има мъж, който няма бяла риза в гардероба си. Но след лятната отпуска, можем да разчупим малко стандартите и класическия бизнес етикет и да сложим бяла ленена риза в офиса. Ще запазим полъха на морския бриз и в същото време няма да нарушим етикета.

Jacket

Сакото

Саката вече станаха част от гардероба на мъже и жени. Класическата кройка се промени във времето и вече изборът е голям. Напълно в реда на нещата е във все още приятните месеци, септември и октомври, да си позволим да сложим в офиса не толкова строго и задължаващо сако. Можем да „поиграем“ и с цветовете. 

Студеното и тъмночерно, кафяво и тъмносиньо, могат да отстъпят място на морско синьо, светлосиво, а за по-смелите розово, зелено в контекста на ляната стилистика.

Панталон

Панталонът, част от класическия костюм, също може да бъде по-различен в първите дни след отпуска. По време на почивката тялото ни свиква с по-леките и ефирни материи, които в много случаи са XL размер. 

В работна среда господата могат да заложат на спортно-елегантен панталон, съчетан с мокасина и така да не усетят липсата на морските преживявания и да се настроят на работен режим.

Shoes

Мокасини

Обувките не са това, което бяха! Със сигурност няма да изглеждате зле и да сте в дисонанс с офисната среда, ако си позволите да се завърнете на работа с мокасини. Кожени или от велур, със сигурност няма да останете незабелязани от колегите и в същото време ще сте стилни и елегантни. 

А за вас ще остане удоволствието, докато се разхождате в офиса, да си спомняте местата, на които сте се забавлявали през лятната отпуска.

Количка