Да последваш ЛЮБОВТА навсякъде по СВЕТА

МУРАД И НАТАЛИ ОСМАН СА ВЛЮБЕНИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ, КОИТО ЗАПЕЧАТВАТ ЛЮБОВТА И СВЕТА В СНИМКИ.

Автор: Александра Томова
Снимки: Instagram Profile

Преди повече от 10 години Мурад Осман хваща фотоапарата и тръгва по света, следвайки своята любима Натали. Тогава те са още гаджета, които прекарват всеки свободен миг в пътуване до най-красивите кътчета по света. Днес фотографският проект #FollowMeTo, който те създават, е един от най-популярните в Instagram. С почти 4 милиона последователи, женени и с дете на ръце, двамата не спират своето пътешествие.

КОЙ Е ТОЙ?

Мурад Юсупович Османов е роден на 15 май 1985 в Дагестан, Русия, близо до Каспийско море. Когато е на 5 години, семейството му се мести в Москва. През 2001 година заминава за Великобритания, където учи за инженер в Imperial College London. Връщайки се в родината си, той хваща фотоапарат и никога повече не го пуска. Жени се за дългогодишната си приятелка Наталия Захарова през 2015 година и оттогава семейство Осман се превръщат в едни от най-популярните травъл инфлуенсъри в света.

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО?

Натали и Мурад са родом от Русия. Пресни гаджета, двамата отиват на екскурзия до Испания, Сан Себастиан. Снимката, с която започва всичко, е съвсем проста – Натали е с гръб към фотоапарата, пред нея се разкрива великолепна гледка, а Мурад я държи за ръка, докато я снима. И така до днес. Дълго време всички последователи на Мурад се чудят как изглежда всъщност неговата половинка. Тя винаги е с гръб, а в редките случаи, когато гледа в камерата, е скрила лицето си зад венецианска маска или по друг подобен начин.

Дозата мистика печели на двойката още и още последователи. А те никога не спират да пътуват. Европа, Азия, Южна и Северна Америка, екзотични острови, будистки храмове, подводни пътешестия, великолепни локации с хилядолетна история – семейство Осман са били навсякъде, но нямат намерение да спират. Повече от 10 години по-късно, вече знаем как изглежда усмивката на Натали, видяхме кадри от сватбата на двойката, наслаждаваме се на мили моменти със сина им Соломон, който не пропуска пътешествията на мама и тате.

Като изкусен фотограф Мурад изпипва до съвършенство всяка снимка. Натали пък се грижи винаги да е облечена подходящо – великолепни рокли, японско кимоно, индийско сари, cosplay костюм от нашумяла филмова продукция – тя винаги е зашеметяваща дори и в гръб. Дали се отправят към Колизеума в Рим, Статуята на свободата, Айфеловата кула, балоните над Кападокия или вечните гори на Индонезия – Натали и Осман винаги са заедно, хванати за ръка.

Количка