FAMILY LOOK!

Стилът на сплотеното семейство!

Живеем във времена, в които имаме най-много нужда да браним честта на фамилията. Взаимоотношенията между родители и деца се основават на взаимно уважение и доверие един към друг. 

Модата е интересен начин да покажеш сплотеност, единомислие и идентичност. Именно така се заражда стилът FAMILY LOOK, станал  все по-популярен сред младите хора по света.

По-често модните мами, а напоследък и модните татковци – при подбора на гардероба си включват и размери за своите малки палавници. Традицията на това уж ново явление в модата всъщност започва още през далечната 1929 г., която се сочи и за начало  на Голямата депресия, обхванала доста страни през този период. Този срив на световната икономика, разбира се, оказва влияние и върху семейните отношения.

Вниманието на хората в този тежък момент се насочва върху семейството, като се подчертава огромната му роля за единение на нациите и се отвлича вниманието от упадъчни настроения сред обществото. Така на сцената се качва модата като невербален комуникатор, която идва, за да ни покаже възможността да си част от семейната среда и да създадеш истинска традиция именно чрез дрехата.   Появява се новото течението FAMILY LOOK. Жените започнали да шият същите рокли, които носят, на дъщерите си, а синовете много искали да подражават на бащите си.

След много години тази тенденция е възродена от Мадона, която поръчва на световни дизайнери копие на своя гардероб за дъщеря си Лурдес. Това се харесва и на други звездни родители. Те подхващат тази мода и с фотосесии. С нарастващото търсене на еднакво облекло и за децата, известните брандове се активират и започват усилена работа в тази посока.

FAMILY LOOK  се превръща в тренд, наложен не от дизайнерите, а от „вкуса на времето”. Но и тук има изисквания. За да се постигне добра визия, трябва умело да се съчетаят цветовете, текстурите на платовете, видът на дрехите и аксесоарите към тях.

Във FAMILY LOOK се обличат и много влюбени двойки, които си поръчват специално еднакви дрехи от горе до долу. Това създава впечатление за хармония и стабилни отношения.

Като всяка една модна тенденция, тръгнала от известните личности, тази мода се прехвърля и върху желаещите да подражават на своите любими певци, актьори, футболисти. Съчетаните визии могат да бъдат ярки и стилни.


Как да не изглеждате безвкусно облечени?

10-те важни правила за избор на дрехи в стил Family Look!

При избора на всяко облекло има определени правила, които трябва да се спазват. Family Look не е изключение – има цял списък от правила за избора на визия за цялото семейство:

Family

1. Помислете върху посланието предварително.

Какво искате да кажете на семейството си с този избор на визия. Ако искате да отидете някъде с цялото си семейство, облечени в семеен стил, тогава трябва да се подготвите за това, като съберете пълния комплект дрехи. Една набързо съставена семейна визия никога няма да изглежда толкова стилна, колкото предварително подготвената. 

2. Не преследвайте модата сляпо.

Не се опитвайте да принуждавате членовете на вашето семейство да носят стилни маркови дрехи, ако не им харесват. По-добре е да купувате по-бюджетно облекло, което ще се хареса на всеки член на семейството, отколкото да обличате всички в скъпи костюми, които ще ги карат да се чувстват неудобно.

3. Не ги насилвайте да се обличат в харесаното само от вас.

Ако вече сте обмислили модерен външен вид, но семейството ви категорично отказва да носи определени елементи от гардероба, това е знак, че трябва да промените тактиката си за избор на дрехи. Говорете със семейството си и анализирайте какво точно иска всеки от тях.

4. Експериментирайте.

Ако сте създали един семеен образ, това е чудесно начало, но не можете да спрете дотук. Измислете нови визии и експериментирайте. 

5. Търсете нови решения.

Експериментирайте с текстури, материи, цветове и стилове на облекло. Това ще ви помогне да намерите точно вашия стил и да спрете да сте зависими от модни списания. 

Style

6. Знайте кога да спрете.

Не обличайте цялото си семейство в едни и същи дрехи. Ще изглежда най-малкото смешно. По-добре е да комбинирате различни дрехи и аксесоари, създавайки цялостна хармонична визия. 

7. Носете семейни дрехи у дома.

Това ще ви помогне да сплотите семейството си на психологическо ниво. Дори такъв детайл като съчетаването на многоцветни чорапи е чудесно начало за визия на семеен дом. 

8. Създайте семейни традиции.

Опитайте се да превърнете стила FAMILY в част от семейния протокол. Обличайте се в този вид за всеки празник, показвайки на всички около вас сплотеност и единомислие. 

9. Ръчна изработка.

Създайте сами стилни артикули за FAMILY LOOK. Това могат да бъдат еднакви пуловери, плетени на ръка. Направете си тениски с принт или с надпис.

10. Пазарувайте заедно.

Създайте този навик в семейството си. Това може да се превърне в забавна игра – помолете членовете на вашето семейство да намерят няколко комплекта дрехи за определен повод или отидете заедно избран предварително магазин, където можете да създадете цялостна семейна визия.

Едно от направленията на фамилното обличане са домашните любимци – и те в същите дрехи като на стопаните им. Ами, разбира се – та те са най-обичаната част от семейството.

А ако любимците са повече, могат да бъдат издокарани в еднакви дрехи и аксесоари. 

Белинда и Шаро

Много пъти са ме питали защо не започна да шия кучешки модни дрешки, като имам кученца и май е време и за този експеримент.

Look

Тук е мястото да ви представя една семейна българска фирма, достатъчно популярна и с много висок имидж сред клиентите си – фирмата за мъжко облекло ТЕОДОР.

Когато реших да пиша за този наложил се моден тренд в последните години, първата българска фирма, която се появи в главата ми беше именно ТЕОДОР. Баща и син, които от години градят неоспорим имидж на изключителен мъжки стил, разпознаваем чрез деликатния детайл в дрехата, високото качество на материте и модерността! Класическа модерност, която всеки баща иска да завещае на своя син. Докато работех за Ив Сен Лоран в Париж, винаги чувах думите на дизайнера: „Моите дрехи се предават по наследство от бабата на майката и от майката на дъщерята!” И така кръгът се затваря в семейството. Именно затова  аналогът с модната марка ТЕОДОР е безспорен. Още повече, че и самата фирма носи името на сина – ТЕОДОР. 

 И какво ще завещае собственикът на компанията Лъчезар Михайлов на своя син Теодор Михайлов? Културата да носиш безупречния стил! Да промениш света, но не и стила!

Аз бих отишла и по-далеч – „Да наследим ТЕОДОР – дрехите, които никога не излизат от мода!”

Количка