Wine

Автор: Александра Томова

Едно вино под небето

Лятото може и да е свършило, но атмосферните условия предполагат да прекарваме още МНОГО време навън. Ако сте се завърнали в града, но в сърцето си още сте на почивна вълна, то един може да ви се отрази добре. Той пък върви идеално ръка за ръка с любов и вино… Тук и сега ще си говорим именно за пикник в града. Но не какъв да е, а такъв, който заслужава място в Instagram фийда ви.

Ако за ден сте навити да прескочите скара+бира (или поне да ги извадите от снимката), то днес ще ви предложим идеи за стилен пикник, с който да отпразнувате нещо или просто да се насладите на хубавото през уикенда. Намерете си готина локация. Около столицата има стотици места, които са едновременно близо и изглеждат като на хиляди километри от големия град. Задължително потърсете място, на което хем пече слънце целодневно, хем има няколко дръвчета, под чиято сянка да положите глава. И тук идва най-важният въпрос…

Какво ви е нужно?

Одеяло! Голямо, меко, топло и шарено! Да можете да се съберете поне 4-ма на него, ама така, по-задушевно.

Кошница

В повечето луксозни магазини за домашни потреби или оригинални подаръци за дома можете да откриете удивителни кошници за пикник. Има модели, които са като малка подвижна кухня, а други са толкова стилни, че може да си вечеряте с тях и у дома. А сега да видим и какво да сложите в нея.

Вино

То е не просто задължително, а сме сигурни, че не можете да си направите пикник без него. Времето на розето и бялото вино с подрънкващи ледчета във висока кристална чаша е тук. Но и да сте си фен на червеното вино – няма проблем. Всеки добър сомелиер или винар ще ви каже, че за хубавото червено вино няма сезони. Просекото, шампанското или дори коктейл мимоза е друго атрактивно решение на проблема “Какво ще пием?”.

Nature

Нещо за хапване? 

Както казахме, ако сте окей да се разделите с класическата скара на дървени въглища за един следобед, то плато със сирена и кашкавал чудесно ще отива на виното ви.  Добавете сезонни плодове и сушени такива, но внимавайте – те определено ще привлекат всякакви мухи и насекоми да ви правят компания на пикника. Все пак, няма пълно щастие. Прясно изпечен хляб или друг вид тестени изделия, нарязани на тънко саламчета и бурканче от сладкото на баба са чудесно допълнение. Класически сандвичи също са вариант, но се постарайте да изглеждат добре на снимка!  Истината е, че подготовката на една кошница за пикник отнема не повече от 30 минути, но после може да ѝ се наслаждавате с часове.

Музика и книга

Всеки модерен смартфон може да изпълни цяла ария от класически парчета или каквото друго музикално желание ви е на душата. Книгата пък е чудесен вариант да си починете от забързаното ежедневие, а и да не е научно доказано, сме сигурни, че четенето под открито небе е още по-здравословно. Поезия или проза? Вие решавате, но със сигурност не си взимайте за четене учебника по физика за 9-ти клас… Аранжирайте с цветя, хубави прибори и чинии и най-вече – с добро настроение и приятна компания.

 

Количка