Make Up

Тенденции на грима 2023

Цветен поглед и нежни нюанси за 2023

Лято 2023 спокойно може да се нарече сезонът на крайностите особено когато говорим за тенденциите в грима…

Започваме от кожата на лицето – платното, върху което рисуваме шедьоврите с грима. След като няколко сезона властваше тренда на glowy skin (и това лято не отсъства), то този сезон идва и другата крайност – cloud skin тенденцията. Тук на пиедестал е нежният, мек и матов завършек на лицето. 

Завършено с пудра, която допълнително да омекоти линиите и да не позволи на влагата и жегата да развалят грима ни. Хайлайтърът и бронзантът или отсъстват напълно, или са много деликатни. На който и от двата варианта да заложите, няма да сбъркате –  лятото е времето за смели избори!

А ето и какво друго да сложите на лицето си този сезон, за да съберете погледите. 

Тенденции на грима 2023

Чистота на грима

Има два типа жени – тези, които носят много грим през лятото, и онези, които едва се съгласяват на спирала. Независимо от кои сте, то чистата кожа е винаги модерна. Можете да го постигнете по два начина. 

Първият е с много грим, нанесен сякаш почти нямате грим. Матови завършеци, нюанси в палитрата на кафявото и бледо розовото, само тон или два по-тъмни от вашите естествени. Вторият е с правилна поддръжка през цялата година. Ако не си падате по тежкия грим през летните месеци, то е хубаво през останалите да сте се отървали от белези, акне или пигментни петна. 

Хубав слънцезащитен крем (поне 50 SPF), водоустойчива спирала, за да преборите изпотяването и гланц за устни или балсам, също слънцезащитен. И сте готови.

Palette

Тенденции на грима 2023

Цвят на грима

Лятото и партитата са перфектното време да се развихрите. Всички цветни сенки, които имате в шкафа, чакат да излязат на показ. Този сезон металическите нюасни са супер актуални и можете да експериментирате до крайности. Плажните партита и купоните до зори ни позволяват това. 

Друга тенденция е матираният цвят – тук зеленото, цикламеното и синьото са във вихъра си. Ако са твърде екстравагантни за вас, но все пак искате да следвате тенденциите – заложете на нежно розово, бебешко синьо, лавандула или цветовете на залеза.

Тенденции на грима 2023

Устни като бонбон

Червеното червило си е класика, подходяща за всеки сезон. Но понеже кървавочервените устни може да са too much за плажното парти, ви предлагаме устни с цвят на ягодов бонбон. 

Лесно можете да постигнете този цвят, като нанесете малко от любимото си червено червило с пръст по устните, а след това да завършите с гланц или балсам с лек блясък. И voilà – готови сте за целувки!

Количка