Фотограф: Слав и Хубен

Камелия Рускова
& Иван Киров

Love Story

Love Sea

Камелия Рускова & Иван Киров

Две неща човек не бива да узнава – колко дълго ще живее и колко пъти ще обича...

Заснемането на тази корица беше истинско приключение. Ками и Иван ни посрещнаха в плажната си вила, през един юлски следобед. Пихме просеко с гледка към залива и чакахме слънцето да се скрие зад небосклона, за да тръгнем за снимки. Качваме се на съвсем новата им яхта. 

Излизайки от созополското пристанище, разбирам защо хората си купуват яхти. Усещането е великолепно. Свобода, солени пръски море, ширнало се огромно синьо пред погледа. Просеко има и на борда. Ками и Иван са се “match-нали“ със свежи и цветни тоалети, слънчеви очила и бохемски дух. 

Обичат се по младежки, с шегички, закачки и чести целувки. Той е зад руля, а тя – плътно до него. Със Слав, Хубен и оператора се клатушкаме, докато порим вълните, а двамата влюбени ни се подсмихват и си седят спокойно. 

Вълнението ни е огромно, даже нямаме време за story-та. Пускаме котва до устието на Ропотамо и снимките започват. Готови сме за нула време. Остава ни да плаваме и да се наслаждаваме. Ками и Иван си казват заветното „Да“, докато пиша тези редове. Ето как е започнала историята, а продължението ѝ тепърва предстои… 

Казват, че за любовта няма възраст – как започна вашата любовна история?

Камелия:

В началото бях предубедена, тъй като ние се запознахме по работа, а се твърди, че тези връзки не траят дълго и бях доста бдителна, но широкото сърце на Иван, неговата непоколебимост и вярата, че ще ни се получи, ми дадоха сякаш сила и сигурност. 

Summer

Иначе си започна като една типична любовна история, в която и двамата искат да покажат най-доброто от себе си, с малко недоразумения, с малко смешни случки, които ни сближиха и ни дадоха възможност да сме истински и искрени. Аз се надявах, че той обича кучета, а той се надяваше, че аз мога да готвя…. 

Иван:

Нашата история започна с разрешаването на конфликта на двама човека, което ни даде възможност да се опознаем във времето. Продължавахме да работим по тази тема и все повече се приближавахме един към друг, без даосъзнаваме това. 

Животът е красив и създава паяжина от възможности за хората, но дали те ги сграбчват и се отдават?! Мисля, че ние имахме щастието съдбата да ни даде тази възможност и ние изригнахме, в началото неосъзнати и незнаещи как… кога… докога… дали… това ли е?! Е, така минаха девет прекрасни и щастливи години и все повече чувствахме жажда за още и още. 

В 21. век все по-малко „млади“ искат да сключат брак, а вие се решавате на тази крачка днес (след издаването на този брой вие вече официално сте съпруг и съпруга), как решихте да си кажете завет- ното „ДА“?

В 21. век все по-малко „млади“ искат да сключат брак, а вие се решавате на тази крачка днес (след издаването на този брой вие вече официално сте съпруг и съпруга), как решихте да си кажете завет- ното „ДА“? 

Какво е за вас луксът?

Камелия:

Исторически луксът е привилегия на висшето общество да живее в разкош и изобилие от красиви неща. В наше време луксът продължава да бъде привилегия на красивите и богатите, но на едно по-демократично съвременно разбиране за него луксът е емоция и състояние на духа. 

Yachting

Луксът е възможността да обърнеш достатъчно внимание на себе си и близките хора, да имаш свободно време за любимите неща, дори да мързелуваш тогава, когато ти пари под краката. 

Иван:

Какво е лукс ли? Луксът е… няма точна дефиниция ,но мога да кажа със сигурност ,че усетът към него е вроден. Истинският лукс е да можеш да живееш комфортно, да не търсиш извинения за това, което си постигнал, да можеш да живееш по собствени правила, да можеш да помълчиш с любимия човек и да се чувстваш изпълнен от щастие, лукс е да избираш сам целите си… луксът е начин на живот и изкуство в най-висша форма!

И двамата сте бохеми, авантюристи. Срещаме се с вас на вашата яхта – кой е капитанът обаче?

Камелия:

Иван управлява лодката и той е капитанът. Аз съм юнга и подавам въжетата, толкова мога. В отношенията ни не се налага да капитанстваме, живеем в синхрон и доверие и се надяваме да посрещаме още много изгреви на хоризонта, да преживеем още много пътешествия. 

Иван:

Мога да кажа убедено, че двамата управляваме заедно, минахме през бурни и тихи води, но постигнахме най-висшата форма на любовта, която има име – ОБИЧ!!! Не е важно кой днес и кой утре е зад руля, важно е корабът да плава, без да се поклаща шампанското в чашите ни!

Приливи и отливи. Вълнения, бури и спокойни води – кое е най-интригуващото в истинска- та любов?

Камелия:

Наличието на искреност и доверие. Иначе интригуваща е красотата на взаимоотношенията, способността да се шегуваш със себе си и другия, да си готов да отстъпиш от собствената позиция, когато разбереш, че е неприемлива за другия. 

Това е истинската любов – даване, отдаване, постоянство, вдъхновение, огън и смиреност, споделеност, безкрайност. 

Иван:

Да можеш да помълчиш с любимия човек и да се чувстваш изпълнен от щастие в тази безкрайност!

Казват, че в любовта е по-важно да бъдеш щастлив, отколкото прав – какво ще каже юристът във връзката по темата? А бизнесме- нът?

Sea

Камелия:

От юридическа гледна точка няма легална дефиниция за щастието. Това го знае всеки юрист. От житейска гледна точка щастието е състояние на най-висша радост и удовлетворение, еманация на желаното и неговото постигане. За мен щастието е да сме здрави, да се обичаме, да общуваме свободно и искрено с приятелите си, да правим любими неща, да пътуваме с лодката, да галя кучето. Съвкупност от любимости. 

Иван:

А по повод на това кой е прав в една връзка, щеизползвам отговора на един любим човек: Кому е нужно да знае тази пуста истина, живейте така, все едно утре света го няма!

Количка