5 МЕСТА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ЩЕ НАМЕРЯТ МЯСТО ВЪВ ВАШИЯ INSTAGRAM

„Ако го няма на story, не се е случило“ – това е постулатът на 21. век, когато прекарваме повече от половината си време онлайн.

Топлите дни наближават неизбежно, а пътешествията се изкачват до позиция номер 1 в to-do листа ни за всяка свободна минута. Но какво е пътешествие без снимки от него? Дали ще заложите на селфи, снимки на природата или ще превърнете гаджето си в личен фотограф, ще ви трябва камера, с която да запечатате спомените.

В разгара на модерното време можем да носим целия свят в джоба
си. Картата на света, любимата си музика, номерата на приятели и бивши (най-често блокирани), професионална камера. С новия Samsung Galaxy S23 и неговата 50 MP камера, live focus, LED
светкавица, оптична стабилизация, 85-градусов ъгъл на заснемане и какво ли още не… Господата ще разберат, а дамите просто ще се радват на страхотни снимки от последната почивка. Няма нужда да споменаваме, че с 5G ще можете да споделите снимките веднага.

ПЛОВДИВ

@loveplovdiv

Не толкова далеч от София, но сякаш друга вселена. Градът под тепетата е топъл и приветлив по всяко време на годината. А Капана със своите улички, дюкянчета, магазини за сувенири, галерии, art shops и всевъзможни инстаграмабъл места за хапване е откраднал не едно сърце. Цветни и гостоприемни, пловдивчани винаги са готови да помогнат, да се посмеят, да се повеселят. А пловдивчанки, казват, са сред най-красивите жени. Местата за снимки там са буквално на всеки ъгъл! Сложете си удобни обувки, извадете от гардероба най-красивата си рокля и си запазете място за спане в старата част на града. Дори и само за ден там, ще се върнете със стотици снимки и хиляди спомени.

СОФИЯ

@sladoled.a

Понякога и градът ни е идеално място за почивка. Кога за последно сте били в отпуска по средата на седмицата, без работни задължения и без да бързате? Ако се случи така, че имате само един почивен ден и просто няма къде да избягате или с кого, разходете се из София. Защото тя е прекрасна през пролетта и лятото. Винаги можете да си вземете едно кафе за из път и да се спуснете към Народния театър. Фонтани, детски смях и влюбени двойки по пейките и поляните има винаги. А чудесното място за селфи? Къщичката на СладоледЪ. Но не само снимка, а и поне две топки шоколадов!

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

@veliko.tarnovo

Едно от местата с най-забележителна история е Велико Търново. Старата столица на България предлага автентични преживявания за всекиго. Самоводската чаршия е мястото, където ще се докоснете до отдавна забравените занаяти от миналото. Дюкяните, работилниците и хановете ще ви нагостят с всякакви вкусни изкушения, захарните петлета са за децата, кафе на пясък – за възрастните. Крепостта „Царевец“ е локация, известна не само на сънародниците ни, но и на стотици туристи от цял свят. Гледката е великолепна, а атмосферата те връща назад в историята. Ако имате възможност да видите на живо шоуто „Звук и светлина“, непременно го направете. Снимките са задължителни.

ВЕЛИНГРАД

@kashmir_wellness_spa_hotel

Ако не си падате по морските приключения, или пък през юни все още ви е студено за плажуване, то СПА столицата на България е правилният избор. Огромното разнообразие от хотели, които предлагат целогодишно топли басейни с минерална вода, както и богата селекция от СПА услуги, са чудесен начин да прекарате уикенд, далече от града. Едно от най-вълнуващите места е новооткритият Kashmir Wellness & Spa Hotel. Планинските гледки и заведенията с автентична народна кухня могат да задоволят всички сетива. В околността можете да се насладите на невероятни природни гледки. Едно от тях е езерото Клептуза, както и къщата музей на Вела Пеева. Теснолинейката е друг атрактивен начин да прекарате деня и да се насладите на спиращи дъха гледки, возейки се в кокетното влакче.

СОЗОПОЛ

@sozopolorg

Абсолютен морски фаворит и то целогодишно. Разбира се, по време на летния сезон плажовете в
близост до Созопол като „Градина“ и „Смокиня“ предлагат не само страхотни пейзажи за снимки, но и модерни плажни барове с музика и коктейли. Старата част на града обаче е невероятна, дори и в дъждовни дни. Галерии, антикварни магазини, различни арт локации с handmade сувенири, баби, които продават сладко от смокини – тези места можете да посетите, докато навън ту вали, ту изгрява слънце. След това можете да изберете уютен ресторант в сърцето на града или пък високо над скалите, с гледка към морето, където да хапнете миди и да пиете студено бяло вино.

Количка