William Wilde

Текст: Велислава Гъркова

William Wilde е лондонски дизайнер и костюмер, който е познат със своите елегантни, изискани, ръчно направени латексови дрехи и аксесоари. Wilde се вдъхновява от силуетите на 50-те, гламазонките и кабаретните шоугърли. Като своя муза и еталон за жена посочва иконата Marilyn Monroe. Дизайнерът, пред когото се прекланя, е Christian Dior, което намира отражение в безупречните кройки на лондонския дизайнер. Негови известни клиенти са Rihanna, Daisy Lowe, Kylie Minogue, Lady Gaga, драг иконата Violet Chachki и Miley Cyrus.

William Wilde завършва мода в Лондон и непосредствено след това започва работа в луксозния нощен клуб в Soho, The Box. Там той изработва кабаретни и фетиш костюми именно от латекс, което е и първата среща на Wilde с материала, превърнал се в крайна сметка, в емблематичен за него. След приблизително 9 години в този бранш и 9 години работа по колекцията си, през 2010 година Wilde дебютира с ‘Madame Boucherie’ – колекцията, която моментално печели вниманието на публиката и го поставя под светлините на прожекторите.

В последните години William Wilde изненадва не само верните си почитатели и клиенти, но и себе си, като започва да инкорпорира в колекциите си кадифе, сатен, дантела и кожа. Дръзките принтове, пастелните и бонбонените цветове продължават да бъдат негов отличителен белег. Колекциите му могат да бъдат поръчани само през официалния уебсайт на дизайнера. Тъй като всеки гармент се прави на ръка, изработката отнема между 14 и 28 работни дни, в зависимост от модела и материята.

Количка