Vintage Dolls

Още от малка бях доста суетна, постоянно танцувах пред огледалото, облечена в модерните и хубави дрехи на леля ми. Тя винаги е била модна икона, която харесва и обича себе си. Исках като нея да да си позволявам да ходя всеки месец на маникюр, тогава естетични процедури не бяха известни в България и грижата за себе си се отразяваше в декориран маникюр и подстригване на косата без сешоар.

 

Когато започнах работа, а аз работя от 16-годишна, първото, за което заделях пари беше маникюр, както планирах още от малка. И не е случайно, че след като събрах достатъчно знания и капитал, работейки няколко години като сервитьорка в най- известната верига ресторанти реших, че трябва да вложа парите си в курс за маникюр. Така стартирах в друг салон под наем, но тъй като не бях  добра маникюристка, съчетавах това ми неуспешно начинание с другата ми страст книгите.

Още на 19 години се запалих по бизнес книгите и тези за личностно израстване, което ми помогна да придобия увереността да стартирам собствен бизнес. Заедно с голяма помощ от банката, започнах, но крайния резултат беше неуспешен. Обявих фалит и няколко години трябваше да разпределям разумно финансите, за да покривам кредита. Това обаче не ме демотивира, а напротив, книгите ми дадоха вярата, че всички успешни хора имат поне един неуспех зад гърба си.

И тогава с тотална вяра в процеса се роди Vintage Dolls.

Интересното е, че винаги съм вярвала, без съмнение, в огромния успех и принос на Vintage Dolls, дори когато бяхме само върху площ от 30 кв. и работихме 2 момичета. На мен ми беше супер странно, когато някой каже “за пръв път чувам за вас, но се радвам, че ви открих”. Към днешна дата се разпростираме на над 600 кв. метра, като общо работят над 50 души и почти няма някой, който да не ни разпознава, или да не е се е докоснал до магията ни.

Аз вярвам, че няма нищо случайно и Vintage Dolls не е просто оазис за красота. Той е нещо много по- дълбоко, нещо, което не спираме да развиваме, за да навлизаме все по-навътре в бизнеса и в мисията ни за трансформация на клиента.

В 21 век смятам феминизма за нещо, което нанася доста негативни щети в световен мащаб и на двата пола. Жени в мъжкия свят, без да осъзнават, че превърнали се в мъже, нещо тотално ни отдалечава от истинската ни природа. Това пък от своя страна потиска мъжете, защото една от техните функции е да ни защитават и помагат, а ние си мислим, че всичко можем, че сме велики, но не е така.

Дълбоко в себе си ние копнеем за едно силно мъжко присъствие, както и мъжете копнеят за нежното женско, и не можем един без друг.

Моята истина е, че жената трябва да изпитва удоволствие от живота, да се наслаждава на красотата на този великолепен свят чрез себе си, да разпръсква тази красота навсякъде, да свети и цъфти. Мисията на Vintage Dolls е да върне Женствеността в жените, нещо, което ни принадлежи изначално. И от което има нужда цялото човечество.

Много лесно, както се прави и по цял свят, със силна вяра, отдаденост, удоволствие и любов. В моя случай любов към хората и отговор на въпроса : “Как да помогна на другите, за да бъдат щастливи ?”.

Така се прави според мен бизнес по женски. В мъжкия свят на бизнеса има коренно различни закони – там фокусът са парите, при нас това е преди всичко насладата и принос към човечеството.

Искат приемане на автентичността им. Истината е, че за да ни приемат хората първо трябва ние да се приемем и заобичаме, независимо къде сме на пътя и независимо как изглеждаме. След нашето лично приемане и обичане започват да се появяват инструментите за физическото проявление на нашата по-добра версия. Но това е в основата – любов и приемане. После всичко се нарежда върху нея като красиво здание на креативен архитект.

Всъщност архитектът сме ние, както можем да построим красиво произведение на изкуството, така и със същата сила можем да построим кирпичена колиба.

Ние решаваме 🙂

Само едно нещо – красиви мисли за нея самата!

После пластовете сами си се наместват и там се появяваме и ние 🙂

Количка