Автор: Елиза Стойчева, Снимки: Getty Images / eu.varley.com /recreationalhabits.com

TREND OF THE SUMMER 2024: Тенисът е нещо повече от спорт. Той е изкуство като балета.

След като превзе пролетните визии, сега тенис вълната ще се вихри дори на плажа.  Ако не вярвате, надникнете в социалните мрежи! След завръщането на old money трендовете, концентрацията на модни артикули, заети от един от най-луксозните спортове – тенисът – беше напълно очаквана.

Късите плисарини полички, Т-шъртите с якичка, шапките с козирка, капелите, наситеното тревисто зелено и ROLEX с цветен циферблат са все артикули, които трудно някога ще излязат от мода, а и винаги ще повдигат настроението и ефирността.

Trend


Зендая хвърли предизвикателството

Тенис модата беше силно подкрепена и от лентата Challengers. Филмът, режисиран от Лука Гуаданино, разказва историята на тенисистка, попаднала в любовен триъгълник. Главната роля е поверена на модното гуру Зендая, на която партнират не по-малко модерните и известни Майк Файст и Джош О’Конър.

Заедно с премиерата на филма Зендая направи и едно мини европейско тенис турне, което премина през Рим и завърши на едно от най-изявените тенис места в света, а именно –  Мonte Carlo Country Club.

Посещението ѝ съвпадна с тазгодишното издание на един от най-старите тенис турнири в света – Monte-Carlo Мasters. И в Италия, и в легендарния клуб, осеян с клей кортове, кацнали между небето и морето, Зендая ни представи топ визии, инспирани от магията на тениса. Освен класическа дълга пола-панталон и щури токчета, украсени с тенис топки, Зендая успя да пресъздаде и прочутата тенис визия на Синди Крауфорд от колекцията на Ralph Lauren през далечната 1992 година.


Как да носим тенденцията Tenniscore в града?

Тенисът е отлична идея за спорт на открито, който помага за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, изграждане на мускули и подобряване на гъвкавостта. 

Тъй като много хора се стремят да останат активни по време на лятото, тенисът се превръща в популярен избор и неслучайно много от брандовете най-висок клас ни предлагат тенис ракети и цели луксозни сетове, с които да се забавляваме и в града, и на плажа.

Tennis


Умен гардероб

Модните тенденции в тениса често следват комбинация от функционалност, комфорт и стил. Летните месеци предлагат идеални условия за тенис – високи температури и дълги дни, които позволяват повече време за игра. Много хора избират да играят тенис на открито в паркове, на кортове или дори в задните си дворове. 

Пола-панталонът, леките пуловери и късите плисирани тенис поли всъщност са идеален избор за всяко лято в града, когато след дълъг работен ден можем да завършим с няколко изиграни сета с приятели. Материите са леки, дишащи и бързосъхнещи.

Тенис маратонките са така проектирани, че да осигурят опора, сцепление и комфорт по време на интензивна игра. Те често имат подсилена подметка, мрежест горен материал и система за затягане за персонализирано прилягане. 

В допълнение към основните артикули аксесоарите играят важна роля в модните тенденции в тениса. Спокойно можете да експериментирате на воля с шапки, ленти за глава, гривни и очила. Шапките и лентите за глава са и функционални, защото помагат за защита от жаркото слънце, докато гривните и часовниците могат да предложат функции за проследяване освен на играта, а и на личните калории, крачки и постижения. 

Всяка тенис визия завършва със слънчевите очила, за да поставим стилен щрих към цялостната визия. А каквито и да ги свърши нашият любим Григор Димитров по време на Уимбълдън – ние винаги ще му стискаме палци. 

Clothes

Количка