Автор: Калина Николова, Снимки: @Коkеtіt

Светът е моето платно- KOKETIT. Doodle поезията в изкуството и модата!

Днec щe cи пoгoвopим пoвeчe зa линиятa нa бeзĸpaйнocттa и за онази толкова aĸтyaлнaтa нaпocлeдъĸ „dооdlе пoeзия“, или нaĸpaтĸo ĸaзaнo чapoвнитe “дpacĸaници”, ĸoитo ce пpeвъpнaxa в xит пpeз пocлeднитe няĸoлĸo гoдини.

„Doodle поезия“е израз, използван за описване на поезия, която често е написана върху илюстрации или рисунки. Тази форма на изкуство комбинира визуални и текстови елементи, за да създаде уникални и изразителни произведения. Чрез нея хората могат да изразят своите мисли, емоции и идеи по иновативен и креативен начин. Тези „драсканици“ станаха изключително популярни в социалните мрежи поради тяхната уникалност и способност да привличат вниманието на публиката.

Koketit

Bдъxнoвeни oт пoвeлитeлĸaтa нa тaзи мoдa, днec ви представяме Шиpa Бapзилaй – мoдният илюcтpaтop и гpaфичeн дизaйнep зaд cтpaничĸaтa, cъбpaлa пoлoвин милиoн пocлeдoвaтeли в Іnѕtаgrаm – @Коkеtіt! 

Шира е моден илюстратор със седалище в Тел Авив, родена е през 1982 г. и след следването си се посвещава на създаването на каталози за стилисти реклами за различни модни марки. Сред имената, с които си сътрудничи, са Cavalli, H&M, Golf&Co, Chanel, ZARA и други.

Преди да стане художник, Шира е работила като моден илюстратор на свободна практика. Илюстрацията за нея е образно и визуално обяснение на идея или ситуация в най-чист вид. Единствената разлика между илюстрация и изкуство е в контекста, в който се използват. Шира споделя, че в годините, в които е била илюстратор, не смятала работата си за изкуство, а просто за илюстрации. Тогава тя не усещала истинската свобода да изрази себе си. 

Днес изкуството ѝ се проявява чрез простота на линиите и водещата я интуиция да създава женствен силует, който донякъде тя определя като автобиографичен.
Шира възприема света като платно с безкрайни възможности да види нещата през различни ъгли. Определя го като работа в слоеве. Слой изображение, към който добавя своята перспектива. Следващият слой се дава от наблюдателя и гледната му точка на прочит и виждане. 

Истории върху историите, или по-конкретно казано – търсене на субективност в един обективен свят. Всеки иска да бъде чут и видян, а творчеството на Koketit прави точно това.

Характерните минималистични рисунки върху снимки бързо отличават Koketit и превръщат Шира Барзилай в особено популярен и търсен артист. Днес художничката има онлайн магазин, от който може да закупите оригинални нейни творби, както и в колаборация с много световни брандове, които дори може да облечете!

Doodle

Количка