SHOPPING листът на пролет 2023

Независимо от температурите навън, напук на атмосферното налягане, гардеробът ни крещи отчаяно ПРОЛЕТ!

Април ни изненада с няколко снеговалежа и градуси, привични повече за ноември, но през май модните икони са прибрали палтата и шаловете дълбоко в гардероба и имат нужда от цвят, цвят, цвят!

Карго

Пролет е, искаме да ни е свободно! И ако чантичките са мини и побират прекалено малко от женския ни арсенал, то карго (вече не само паталоните) идват на помощ! Тази пролет обръщаме поглед назад към 90-те и онези безгрижни офлайн години, когато носехме панталони, поли и къси якета с множество джобове. Те побираха всички неободими щуротии на децата, а днес и на дамите, за да оцелеем един ден в града. Тук модата е практична и удобна и ни носи лекота. Ръцете ни са свободни за сладоледи и кафе в приятна компания.

Нощни приказки

Всичко, което бихме облекли в „топла лятна нощ“, за да спим като принцеси, е подходящо и за града! Шифон, коприна и всички материи за търкаляне в чаршафи са ултра модерни за раходки по барове. Ако прозират – гледайте да прозират на правилните места. Бельото излиза на показ и хич не го е срам! Акомпанираме го с кожено яке и груби обувки, и покоряваме нощта! Защото е пролет и хич не ни се спи!

Гръндж мания

Ако си мислите, че миналият век е отминал…, бъркате. Карирана риза на кръста, скъсани дънки, плисирани полички и смъкнати панталони – гръндж манията е тук и тази пролет ще пее в унисон с Pearl Jam. Всичко скъсано и луксозно опърпано по ръбовете е на мода. Карето също – под формата на ризи и поли на плисета. Дори и метален синджир, висящ от джоба на скъсаните дънки, ще е супер тренди.

Ослепяващо

Пролетното слънце се отразява в сребърните ни бижута, сребърната чанта, сребърната рокля. Сезонът на цъфтящите череши ще е бляскав, готов за парти на всеки ъгъл. Дамите ще са провокативни с визиите си, които отразяват светлината. Музиката е диско (от онова старото, готино диско), а желанието ни да останем незабелязани е нулево! Тази пролет носим среброто като броня срещу лошо настроение.

Текстури

Пера, пайети, 3D елементи – всичко „екстра“ е добре дошло. Живеем в постпандемични времена – на никого не му се стои вкъщи, всеки иска да е забелязван и без маска, копнеем да сме заедно и всичко да е шарено. Именно тази постковид обстановка ни кара да носим дрехи, които иначе бихме сметнали за кич. Те са обемни и бляскави, твърде пъстри, а често и неудобни, но от удобството на дома и пижамата ни е писнало. Дрехите ни, като самите нас, са въздушни, закачливи, палави, нямаме нужда от класика, а от нещо повече!

Количка