Code Life "Limited Edition"

Интервю Никол Предьова:

Никол Предьова – успешен модел, бизнес дама, копродуцент е на новия български филм “Никога не е просто секс”, дори има и роля в лентата. За предизвикателствата в живота и професията, за българската киноиндустрия и силата на мечтите разбираме в следващите редове.

1.От модния подиум до стола на продуцента - как извървя този път?

Трансформацията ми от модел до продуцент стана като на шега, когато решихме да направим филма “Никога не е просто секс”. Без капка съмнение и притеснения поехме риска и стартирахме с проекта, въпреки че никога не съм се занимавала с кино и за мен е дебют като продуцент, а за Саня Борисова – като режисьор. Гласувахме си доверие и заедно успяхме да го осъществим. Вътрешното ми усещане ми подсказваше, че ще се справим с труд, постоянство и усилия.

Action

2.От коя страна на камерата се чувстваш по-добре?

От 11 години съм модел и винаги съм обожавала да съм пред камерата. Едва от година и половина съм продуцент и въпреки огромната разлика, смело мога да твърдя, че зад камера се чувствам по-добре. Може би, защото е ново начинание за мен, интересно ми е и всеки ден уча нещо ново. Усъвършенствам се и надграждам знанията и уменията си, тъй като бих искала след този филм да продължа развитието си в тази посока.

3.В съвременния свят трудно ли е за една жена да се докаже?

В днешно време повечето хора живеят с предразсъдъци и когато видят как една жена иска да постигне нещо и се бори, в повечето случаи негативизмът надделява над позитивизма. Много съм щастлива, че ние сме пример как жените могат да успеят да постигнат нещо, тъй като в екипа ни преобладават именно жените. Искаме да покажем, че сме силни и борбени и когато си поставим нещо за цел ние го постигаме.

4.Как се съчетава личният живот и кариерата?

Истината е, че не е лесно да съчетаеш личния живот и кариерата. За да съумееш да го направиш, трябват много жертви. Винаги едното ще бъде за сметка на другото. При мен ангажираността беше огромна, тъй като освен подготовката и заснемането на филма, съм докторант в УНСС и се занимавам в сферата на недвижимите имоти. Смятам, че съумях да балансирам успешно между трите дейности.

5.Подкрепя ли бизнесът у нас българското кино и лесно ли осъществихте вашия проект?

Филмът ни “Никога не е просто секс” е изцяло частен. Не мога да кажа, че беше лесно да го осъществим, тъй като не получихме държавна подкрепа, единствено община Бургас застана зад нас. 

Безкрайно благодарна и признателна съм на всичките ни рекламодатели и партньори, които повярваха в нас и в проекта ни, за партньорството и приятелството, които изградихме през последната година. Вярвам, че в бъдеще ще си партнираме отново и ще имаме много нови успешни проекти заедно.

Movie

6.Имаше ли момент, в който искахте да се откажете? И защо не го направихте?

Истината е, че имахме много критични моменти по време на процеса на заснемане. Нито за секунда не съм се поколебала или поставяла въпроса дали не е по-добре да се откажа. Аз съм от хората, които, когато започнат нещо, независимо от обстоятелствата и трудностите, го довеждат докрай. Те ме амбицират още повече по пътя към осъществяването на проекта.

7.Какво е посланието ви към всички читатели на Code Life?

Да мечтаят смело, без да си поставят граници, да преследват мечтите си! Както казва мой познат: “Мечтай до невъзможното, за да постигнеш много!”

Количка