Момичетата на Бонд,

които откраднаха сърцата ни

Историята продължава вече 61 години! На 5 октомври 1962 г. на големия екран излиза „Джеймс Бонд – 007 преследва доктор Но“ и светът попада в „капана“ на приключение, което завладява, вълнува и впечатлява. Доброто и злото се срещат в истории, в които интригата и напрежението се допълват от истински чаровни и смели мъже и… много изкусителни дами, които с типичния женски усет и интуиция омайват, търсят закрила и помагат на иначе силните 007.


Шон Конъри, Тимъти Далтън, Даниел Крейг са само част от стилните, сексапилни и смели агенти на британските тайни служби на МИ-6, които попадат в зрелищни престрелки и преследвания. Но до всички тези мъже има винаги една млада жена със запомнящо се име, която оставя следа в историите на Бонд. Пистолет, автомобил и момиче! А техният брой е повече от 70. Урсула Андерс, Онър Блекман, Олга Куриленко, Холи Бери, Ева Грийн, Моника Белучи и още, и още пленителни и впечатляващи.

Екзотичен плаж, слънце, пясък, а от водата излиза Хъни Райдър /Урсула Андерс/, оставяйки без дъх първия Бонд и публиката. Сцена, която няма нужда от думи, но която може да разтопи и най-силното мъжко сърце. Историята няма да остане същата. Придобива нов нюанс на криминале със стил, класа и женско очарование, което трябва да бъде закриляно.

Колко опасна може да е една жена с проницателен поглед, интелект и смелост? Е, това ще разбере самият Даниел Крейг в ролята на агент 007 в „Казино Роял“. Еманципирана жена, за която светът на финансите е като „детска игра“, а трябва да се погрижи за тях, дори и да плати висока цена – да се влюби. Ева Грийн, в ролята на Веспър Линд, променя напълно представите за „момиче на Бонд“.

„Аз съм дамата на Бонд или жената на Бонд, но не и момичето“, казва Моника Белучи, когато приема да застане до 007, вече на 50. Е, красотата и стилът нямат години, затова и нейното участие в лентата, показва че в този мъжки свят всяка жена е невероятна, независимо от възрастта. Това е своеобразна революция в историята на поредицата за незабравимия британски агент.

Когато целта ти е да отмъстиш за семейството си, всичко е позволено. Може ли обаче да го постигнеш, без да се поддадеш на чара на Даниел Крейг в поредната серия на агент 007 от 2008 г., „Спектър на утехата“? Строгата и стилна Камила Монтес (Олга Куриленко), бивш агент на боливийското разузнаване, се опитва да изпълни мисията си и оказва се, че е първата девойка на Бонд, която той не прелъстява.

Едва ли има почитател на Джеймс Бонд, който да не помни култовата сцена от „Не умирай днес“, в която Джиакинта Джонсън (Холи Бери) се появява ненадейно от водата със своя оранжев бански и събира всички погледи. Съблазнителната Холи е и също толкова добър агент, който помага на Пиърс Броснан да спасят света от престъпните намерения на един ексцентричен милиардер.

Количка