Code Fashion TV

Мода и диамантен блясък: Code Fashion Awards 2023

Ето какво споделиха победителите пред камерата на Code Fashion TV и звездния ни репортер Елица Стойчева.

За 5-а поредна година, Code Fashion Awards раздадоха своите бляскави статуетки в над 15 различни категории. Дизайнери и брандове, коафьори, гримьори, стилисти, фотографи, модели и трендсетъри получиха престижното отличие в своята категория.

За пълно удоволствие от четенето, си пуснете песен.

Photography

Code Fashion Awards 2023

Моден фотограф 2022
Слав и Хубен

„Общо взето, доброто възпитание и добрият усет за стил и за вкус помагат на всеки във всяка една ситуация. Аз лично не съм почитател на моментната мода, на сезонната мода. Гледам да градя гардероба си върху по-устойчив начин, не само заради опазването на природата, а именно за създаване на устойчив гардероб. С натрупвания, с това, което ми е нужно, без писъците на момента. Те не са устойчиви във времето и е по-важно да си стилен принципно, от колкото да си модерен на момента, но да загубиш личния си характер или стил.”

Слав

„Пожелаваме си 2023 да е малко по-насочена към наши проекти. Очакваме красиви неща!”

Хубен

Code Fashion Awards 2023

Модел на годината 2022
Ивелина Чоева

„‘От мен винаги може да очаквате нещо, в различни сфери! Старая се да не ми е скучно, така че предстоят много интересни неща!“

Ивелина Чоева

Model

Code Fashion Awards 2023

Модел на годината 2022
Георгиос Сърбинов

„Имам много дългосрочни планове и силно се надявам тази 2023-та година, която идва, да бъде още по-силна от миналата.”

Георгиос Сърбинов

Code Fashion Awards 2023

Моден гримьор 2022
Цецо Андреев

„Работя го с много труд и много любов. Всяка една такава награда ме мотивира всяка година да започвам нови проекти. По този повод искам да стартирам с академията “Майсторът на четките” и се надявам този март тя вече да е факт.”

Цецо Андреев

Code Fashion Awards 2023

Стилист 2022
Цветомир Горанов

„Адмирации за това, че подкрепяте нашето работещо и сплотено общество. Искам и специално да благодаря на малката ми армия от фотографи, гримьори и фризьори, без които няма да мога да осъществявам фантазията си.”

Цветомир Горанов

Fashion

Code Fashion Awards 2023

Maviyyas- Бързо развиващ се дизайнер/бранд 2022

„Много се вълнувам за всяка една колекция, която създавам. Правя я с любов и много страст. И винаги се стремя да правя нещо ново и различно, за да може да ме запомнят по по-странен начин.”

Виктория Матеева

Code Fashion Awards 2023

VANITTA-
Плажна мода 2022

„През 2022 направихме изложение в Европа. Надявам се и тази година да е успешна и да излезем извън границите на България. Мода се прави трудно у нас, но с голямо сърце, много талант и много труд се успява.”

Гергана Петрова

Fashion

Code Fashion Awards 2023

RADAPOLA- Аксесоари 2022

„Пълни сме с нови идеи, така че очаквайте новите колекции, нови уникални неща, които не сте виждали досега.”

Юлия Салакина

Code Fashion Awards 2023

Мира Бъчварова--Алтернативна/Авангардна мода 2022

„Вече съм супер щастлива и с наградата на Code Fashion TV и приза за това, че наистина съм най- добрата. Сега трябва да започна да преподавам!”

Мира Бъчварова

Fashion

Code Fashion Awards 2023

MAISON ESTRELLA-- Oфициална мода 2022

„В момента сме се насочили към изработка изцяло на couture, тоест – всичко е ръчно ушито, искам да споделя, че момичетата в нашите ателиета бродират стотици хиляди кристали върху всяка една роклите с цел наистина да бъдат рокли уникати, а дамата, която стане техен притежател да може да стъпи върху всеки един червен килим по света с нашите рокли.”

Ирен Велковски

Code Fashion Awards 2023

IMANE-Ready-to-wear 2022

„Аз работя за съвременната жена. Жената, която иска да модена в ежедневието си и иска да се отличава от масата. Точно такава е жената IMANE.”

Антония Стоянова

Samsung

Code Fashion Awards 2023

Samsung-- Рекламна кампания 2022

„Лицата, които участваха в кампанията бяха много емблематични, което вдънови хората, а пък и самият продукт е наистина уникален и успяхме да направим една много добра комбинация между вдъхновители и прекрасен иновативен продукт.”

Мария Синигерова

Code Fashion Awards 2023

Виктор Стоянов-Trendsetter 2022

„Наистина се надявам тренда, който съм задал да е доброто отношение към хората, доброто възпитание, с което са ме дарили родителите ми и да съм върнал поне малко на мода това да бъдеш изискан джентълмен.”

Виктор Стоянов

Magazine

Code Fashion Awards 2023

Гала и Мари за Списание EVA-- Модна корица 2022

„Мисля, че ако говорим за родителската любов, това е единствената безусловна любов, тази към детето. Няма сила, която би могла да я разруши. Аз така я разбирам. Няма нещо, което да ме накара да спра да обичам Мари по този начин, завинаги, във всички животи от миналото до всички животи, които ми предстоят.”

Гала

Code Fashion Awards 2023

Agressia-Най-добър мъжки моден бранд 2022

„Агресия е марка, която се е доказала вече 30 години и винаги ни е изненадвала с качество, с ефект, кройка, елементи, които никъде другаде не можете да видите. Агресия е нещо, което всеки мъж би трябвало да притежава в гардероба си.”

Мая Антова

Wedding

Code Fashion Awards 2023

Стоян Радичев-- Булчинска мода 2022

„Дамите могат да очакват все по-екстравагантни, секси, красиви рокли от мен.”

Стоян Радичев

Code Fashion Awards 2023

Модна колаборация 2022-Antony Langountin и Mia Atelier

“Аз мечтая за най- голямата награда, която може да се случи на мен и на Мия и тя е нашите брандове да излязат извън пределите на България. Защо? Защото смятаме, че е хубаво да заразяваме хората с нашето усещане. С модата. С това, което ни кара да бъдем живи.”

Антон Узунов

Fashion

Code Fashion Awards 2023

MANIAC-- Най-добър моден бранд 2022

„Много сме доволни, че имаме честта да участваме в това хубаво събитие. Останаха много малко такива събития, които да ни държат живи. Много ви благодаря. Трябва да се държим живи колегите, които останахме да работим, защото наистина е трудно да се работи сега.”

Ели Несторова

Code Fashion Awards 2023

Най-добър бранд 2022-Alessa

„Нашето постоянно творчество няма как да спре. Все пак толкова много Алеси чакат постоянно нашите нови колекции… Мими твори с пълна сила, аз съм нейната вечна муза и ѝ помагам този моден ентусиазъм да не спира.”

Мая Топчиева

Количка