Как да бъдеш истински мъж?

Това няма да е битка на половете, противопоставяне на истинския мъж срещу истинската жена. Това е един забавен начин да надникнем в мъжкия гардероб и да разберем какво кара жените да полудеят по мъжете. Дамите, които четат този текст пък ще разберат, какво да си откраднат от него.

ДОБРО ВЪЗПИТАНИЕ

Джентълмени има ли? Доброто възпитание идва от семейството. Един истински мъж има силна мъжка фигура в живота си и се е научил как трябва да се държи с една жена. В семейна обстановка бъдещият джентълмен трябва да види какви са отношенията между мъжа и жената, как да отваря вратата, да носи тежкия багаж, да купува цветя, шоколади и бижута, да се грижи за половинката си. В замяна пък да получава целувки, вкусна вечеря и уют. С една дума тук важи клишето – мъжът прави къщата, а жената я превръща в дом.

КОСТЮМ

Всеки мъж трябва да притежава поне един класически елегантен (най-добре черен) костюм. Най-добре е да е инвестирал в поръчков такъв и то в най-силния си аполонски период. Поради две причини – винаги ще има какво да облече за сватба, бал или нощта на Оскарите и второ – винаги ще се старае да поддържа аполоновото си тяло, за да не дава пари за нов костюм.

АКСЕСОАРИ

Ако не желаете да ходите всеки ден на работа с риза и панталон с ръб, то можете да освежите визията си с аксесоари. Часовникът е един добър вариант. Можете да избирате между класически модел от метал, такъв с кожена каишка или спортен модел. Със сигурност обаче не залагайте на часовник тип “водомер” не е модерен и не е шик!
Ако сте по-смел и залагате на по-спортен или lumber стил можете да се ориентирате към кожени гривни. Много дами ги намират за секси.

Слънчевите очила са must have за всеки. Авиаторските модели или класическият Ray-Ban Wayfarer са подходящи за всеки мъж. По-смелите могат да си позволят кафяви или жълти стъкла и рогови рамки.
За шапка имате 3 (само 3) варианта – филцова с периферия за смелчаци, бейзболна с козирка за спортистите и дебела, класическа и вълнена за зимата, а нея заменяте със сламена за лятото. Те се комбинират по следния начин – класическата с периферия със сако и палто, бейзболната с дънки и разкопчана риза и зимната с дебело пухено яке.

ОБУВКИ

Каквито и обувки да носите не трябва да забравяте две неща. Никога не се носят сандали с чорапи и обувките трябва да са лъснати до блясък. Класическа кожена обувка за по-елегантните господа е добро решение. Лекият овал на върховете на обувката е класика и не излиза от мода. През пролетта и лятото можете да ги заменяте с мокасина от велур, задължително на босо. За по-спортния тип господа белият кец за топлите сезони и не твърде груба туристическа обувка (тип класически Timberland) за студените. Сандалите, които споменахме по-горе, изобщо не присъстват в гардероба на истинския мъж. Джапанките са само за плажа и банята.

ЕЖЕДНЕВНО ОБЛЕКЛО

Макар и мъж, хубаво е да имате стил. Това не е някаква приумица само на жените. Един истински мъж се е научил през годините кое как му стои. И дали му стои. При господата удобството е на първо място, но това не изключва да изглеждате и добре. Никой не е казал, че трябва да ходите на неделна разходка в парка с костюм. Един капсулен гардероб е чудесен начин да изглеждате добре, без да харчите луди пари. Намерете моделът дънки, които ви стоят най-добре. Нито твърде слим, нито твърде широки и със сигурност не и скъсани. Цветовете са деним, сиво и черно, всичко останало е на ръба на добрия вкус. Ризи в светлосиньо, бяло, черно и в краен случай бледо розово са must have за гардероба.


Комбинират се чудесно с пуловери с шпиц яка през зимата – в черно, тъмно синьо, бежово. Тениските са тип polo с яка или изчистени. Избягвайте щампите, скандалните надписи и подобни. Якето за студените сезони може да е бомбър, пухенка или стандартно палто с права кройка. Едно класическо черно кожено яке никога не е в излишък.


Надяваме се да приемете този текст с голяма доза чувство за хумор и да сме били полезни на онези господа от вас, които правят първите си стъпки в модата.

Количка