Code Life: Limited Edition

Градски пътешествия с Motoretta

Вятър в косите, градски пейзажи на забързан кадър около теб, свобода, движение, лекота – това е пътешествието с Motoretta.

Електрически скутер с международно признание, а изцяло български. Motoretta се появява на градския хоризонт в няколко великолепни цвята и се забелязва отдалеч – дори и в тъмното заради светлините. Удобен, градски, с ретро дизайн, който „лети“ грациозно сред тенденциите на 21. век. Перфектният аксесоар на съвременната градска жена и най-добър приятел на модерния мъж. Гарантираме ви, че е women friendly – може свободно да го управлявате на ток и с рокля.

Изваждате батерията на Motoretta и я носите и зареждате навсякъде – не тежи повече от една добре заредена дамска чанта…Цветовете са УАУ – иска ви се да съчетавате гардероба си със своята Motoretta… И не на последно място – създателят на Motoretta е жена – Десислава Тодорова. Тя ни разказва повече за това съвременно градско бижу на две колела, с красив дизайн и безшумен еко двигател. 

Motoretta

Деси, кажи ми три причини да изберем Motoretta за града?

За мен неминуемо основната причина да използвам електрически скутер за градското си придвижване е удобството. Именно удобството, което ми осигуряват скутерите в натоварения град, ме накара да се влюбя в този тип транспорт и да започна да се занимавам с тяхното производство професионално. Електрическият скутер те отвежда навсякъде в града бързо и лесно. За него няма трафик, няма проблеми с намирането на паркоместа и няма високи разходи за поддръжка. Качваш се, караш и зареждаш, докато спиш или работиш. Забравяш за гориво и за сервиз – скутерът е наистина един верен и надежден приятел.

На второ място са стилът, технологията и дизайнът. Всеки път, когато се кача на Motoretta, се чувствам различна и уникална на пътя. Минувачите са впечатлени от факта, че покрай тях минава нещо електрическо и технологично напреднало, а дизайнът събира погледите навсякъде. Няма начин да не направиш впечатление и да останеш незабелязан с Motoretta. 

Не на последно място е екологичният елемент. Motoretta е 100% електрически, лишен от дразнещ шум и изгорели газове. Това е нашият начин да се грижим за околната среда и да направим градовете по-чисти и по-приятни за живеене

Пътуването е по-важно от крайната дестинация - как се пътува с твоя електрически скутер?

Така е. Трябва да ни е хубаво и приятно през цялото време. Електрическото придвижване е доста по-напреднало от това, което болшинството потребители смята. 

Електрическият скутер Motoretta има пробег до 100 км с едно зареждане и спокойно ще стигне на средностатистическия водач за 2-5 дни, в зависимост от разстоянието, което изминава дневно. Батериите му са вадещи се и се зареждат във всеки стандартен контакт с минимална консумация на електричество, колкото пералнята у дома. 

А в София конкретно имаме 5 собствени зарядни станции, които потребителите ни използват безплатно. С опция за вграждане на GPS тракинг система и push up нотификации на телефона, заключване на волана и интегрирана алармена система, наистина всички опасения са сведени до минимум и няма причина да отлагаш следващото си пътуване именно на електрически скутер.

Summer

С каква скорост човек “лети” из града? И колко време?

Стандартният модел Motoretta Plus е приравнен към 50-кубиковите скутери и в този смисъл максималната му конструктивна скорост е 45 км/ч. Той се управлява с любителска катергория АМ или B, ако разполагате с такава. Motoretta Plus е изключително гъвкав модел, тъй като дава опция за надграждане на пробега с модулната технология на батерията. 

Базовата конфигурация е с един модул до 50 км пробег с едно зареждане, но скутерът разполага с още едно отделение, в което може да се добави втори модул и да удвоите пробега до 100 км. Хубавото тук е, че не е необходимо да взимате това решение при покупката. Може да закупите скутера с един модул и в последствие, ако решите, че не ви е достатъчен, да закупите втори. 

Имаме и втори модел – Motoretta Pro, който е по-мощен, с максимална скорост до 85 км/ч. За него е необходима категория А1. Той е подходящ за хора, които живеят в предградията и преминават през по-скоростни, междуградски пътища. 

Кой е цветът на лято 2024 според Motoretta?

Цветът на лято 2024 определено е морскосиньо, който е и най-предпочитаният и популярен цвят на Motoretta. Като човек, който е директно въвлечен в избора на цветовете зад нашите модели, мога да кажа, че всеки един от тях е впечатляващ и ще ви накара да се чувствате като модна икона, докато се движите из града. Motoretta е перфектният аксесоар за съвременната жена и мъж, които искат да се откроят със стил.

Откъде една жена черпи вдъхновение за създаването на превозни средства?

Аз съм инженер по образование, което определено помага, когато решиш, че ще превръщаш хобито си в работа. Но колкото и да имаш технически познания, мисля, че най-важното условие е да си вършиш работата с удоволствие и желание. Аз определено съм влюбена в продукта си и изживявам тази любов всеки път, когато се кача на него. 

И с доза нескромност бих казала, че и всеки път, когато се кача на друг скутер, осъзнавам колко як продукт всъщност сме направили в Motoretta. Това, а и всичките прекрасни потребителски отзиви, които получаваме постоянно, наистина ни карат да продължаваме да даваме най-доброто от себе си и да осигуряваме чисти, красиви и надеждни превозни средства. 

Colors

Качваш се на своята Motoretta и сега накъде?

Надявам се към следващия прекрасен продукт, който в момента създаваме за нашите потребители и общността от хора, които се придвижват на две колела – а имено един стилен и уникален дъждобран, за който вече имаме патент и скоро ще покажем. 

Междувременно добавяме към семейството си и чужди продукти, които обичаме и на които се възхищаваме. Така Motoretta е официален дистрибутор на италианската марка електрически велосипеди Askoll и детски велосипеди и скутери Banwood, за да могат всички у дома независимо от възрастта да се движат на две колела.  

Количка