Code Life: Limited Edition

Блясъкът с име на жена: Сара Шакийл

„Всяка картина лекува частица от мен и се надявам да лекува и частица от теб“

Тя е родена и израснала в Пакистан, но неин дом днес е Лондон. Зарязва успешна кариера на зъболекар, за да се посвети на изкуството в най-бляскавите му измерения…

Сара Шакийл е съвременен художник, известна с използването на брокат и кристали за създаване както на дигитално изкуство, така и на фотографии и триизмерни предмети, окъпани в блясък.

Инстаграм профилът ѝ е едно от най-красивите онлайн кътчета, на които сте попадали. Приказните творби на Сара ви пренасят в един по-красив свят, където и най-обикновените предмети от ежедневието ни сияят в блясъка на милиарди светлини. Започва да твори, като израз и изцеление на емоциите си, а дигиталните ѝ творби бързо набират над 1 милион последователи в Instagram. 

Glitter

Голяма популярност набира с #glitterstretchmarks – когато публикува снимки на стрии по женски тела, „оцветени“ в блясък. По-късно тази кампания става част от рекламата Glitter & Self Love на HUDA Beauty, за която Сара подчертава „недостатъците“ – лунички, стрии, витилиго, ампутации и белези по телата на моделите. С тази кампания Шакийл разказва за собствения си път – как изкуството е излекувало болката в нейния живот и ѝ е помогнало да преодолее несигурността, отхвърлянето и ниската самооценка.

След това всичко тръгва като една бляскава лавина от нови и нови успехи…

Sara Shakeel, като артист, се появява на страниците на VOGUE, Forbes, Hypebeast, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan. Тя прави обложката за албума на носителя на Грами Chance the Rapper, която се появява на билбордове и в редица телевизионни предавания. 

Изложбата ѝ на творби в галерия NOW в Лондон ѝ носи наградата Young Artists през 2019. Тя идва благодарение на една от изложените творби – The Great Supper – маса, подредена за вечеря, и столове около нея, целите обсипани в диамантен блясък от фин брокат. Тя е вдъхновена от Тайната вечеря на Леонардо да Винчи и ѝ напомня за семейните вечери като дете.

Следват колаборации с коледната колекция грим на Lancôme, в която участва Джулия Робъртс, минералната вода Evian си партнира със Сара по повод линията газирана вода. Редица фотографии с блясък за La Mer я издигат на още по-високо ниво. Обработва с блясък рекламни кампании на Linda Farrow, прави капсулна колекция от 30 лимитирани модела с лондонския моден бранд Browns Fashion.

С времето Сара започва да „обсипва“ с блясък и световните знаменитости – поръсени с диамантено сияние се оказват Дуа Липа, Майли Сайръс, Бела Хадид, Тейлър Суифт, Бионсе, Матю Пери.

Днес, когато AI вече е навлязъл дълбоко в сферата на дигиталните изкуства, Сара Шакийл претворява предмети от ежедневието (а доста често и различни храни) в истински произведения от скъпоценни камъни, диамантен блясък и приказни селения, в които живеят красотата и щастието.

Ако се чудите дали изкуството лекува, то просто постъпете като модерните хора и „скролнете“ в инстаграм профила на Sara Shakeel и се потопете в нейния свят, където блясъкът се пропива през всяка пора на тялото и душата.

Bright

Количка