5 луксозни играчки за пораснали момчета

Казват, че мъжете никога не порастват, само играчките им стават по-големи и по-скъпи…

Докато една жена може да си купи ултра скъпи обувки, само защото има лак за нокти в същия цвят, то мъжът е доста по-прецизен в пазаруването. Казахме прецизен, но не и по-разумен…

Високите технологии, превозните средства на две, три или четири гуми, или такива, пригодени за плаване или за летене, всичко, което притежава механизъм – това са все неща с особена притегателна сила за господата. В 21 век всички гореизброени се развиват с почти същата скорост, която и развиват на пътя – т.е. огромна! Нови модели автомобили и мотори, яхти и самолети, различни устройства за улеснение на ежедневието, смарт технологии, сравними с космически разработки… Какво искат мъжете?

Сега ще разберем!

Тя е като излязла от филм за Джеймс Бонд. 74-метровото луксозно бижу е дело на Feadship, а CEO-то на яхтената компания Henk de Vries го нарича „най-добрата яхта, която сме правили някога”

Освен впечатляващ интериорен и екстериорен дизайн, яхтата разполага с 12 кабини за гости, sky lounge с невероятна гледка, два „плаващи балкона”, киносалон, бар, масажно студио, сауна и фитнес зала.

За съжаление се продава втора ръка – била е собственост на един от най-успешните хедж фонд мениджъри, но в момента е на пазара на цена от $148 милиона.

Lamborghini се похвали с предстоящото пускане на новото си бебче, с кодово име LB744

 3 електрически мотора, двигател V12, хибридно задвижване и невероятните 1001 конски сили… Като в приказките на Шехерезада…

По случай 60 годишнината на италианския луксозен бранд за автомобили, от техническия екип на марката са се постарали да впечатлят целия свят. Хибридната технология е от ново поколение – най-скоростната и лека съществуваща в момента. Скоростната кутия е с 8 предавки, а за презареждане на батерията са нужни само 30 минути. Това е цялата разкрита информация до момента, но скоро ще имаме възможността и да видим това изключително Lamborghini.

Octo Finissimo Ultra на Bvlgari е най-тънкият часовник в света

Той е тънък едва 1,80 мм, но далеч не е деликатен или женствен. Серията Octo е най-продаваната сред мъжките часовници на BVLAGRI вече 10 години, а това е последното им бижу. А от него има само 10 бройки, като намигване към годишнината. Цената му е главозамайваща – 400 000 евро. За тази сума получавате луксозна кутия с високотехнологичен механизъм за настройване на часовника, както и гравиран на корпуса QR код, свързан с NFT произведение на изкуството, проектирано от дизайнера на часовника Фабрицио Буонамаса, ексклузивно за часовника.

Ако досега електрическите самолети с нулеви емисии бяха като големи играчки, то този модел преобръща цялата игра…

Базираният в Швейцария стартъп PHA-ZE 100 на Jekta Aviation смесва традиционния дизайн на самолети с футуристична технология за задвижване с нулеви емисии. Представен през 2022 на Abu Dhabi Air Expo, PHA-ZE 100 е изцяло електрически хидроплан-амфибия, който може да каца върху вода.

Jekta Aviation ще предлагат модела в седем различни конфигурации на кабината. Стандартното оформление ще е за 19 пътници. Най-добрата VIP конфигурация ще предлага салон с дивани и четири седалки, толкова премиум и луксозна, колкото седалките в бизнес класа на самолет Boeing 777. Освен това PHA-ZE 100 може да се използва и като въздушна линейка или товарен самолет за труднодостъпни места. Малката версия на самолета е идеална за бордови самолет на луксозна яхта, за да отидете, където си поискате по вода или по въздух.

Ако си мислите, че пазарът на автомобили е конкурентен, трябва да видите този на екраните…

Южнокорейският електронен гигант LG представи гигантски 272-инчовия Magnit 8K Micro LED телевизор на Integrated Systems Europe (ISE) 2023 в Барселона, Испания. Точно така – телевизор с 8K картина. Сега си представете да гледате мач на това чудовище…

7680 x 4320 пиксела предоставят „остри като бръснач детайли“, само трябва да намерите къде да го сложите.

В момента моделът на LG се предлага само за презентиране на медийно изкуство в обществени среди, контролни стаи на сгради, заседателни зали, корпоративни и хотелски лобита, но срещу съответната сума, от бранда ще дойдат да го инсталират и в хола ви.

Количка