Текила - Expensive Taste

Ако сте си мислили, че Patron е най-скъпата текила, ще ви разочароваме.

На база на качество, дефицит, дизайн на бутилка и съставките на самата течност, както и търсенето на ценители и инвеститори, ето кои са петте най-скъпи бутилки от мексиканския еликсир.

Ley Tequila 925 Diamante е рекордьорът не само в нашата класация, но и в книгата на Гинес.
Освен синята течност създадена от 100% агаве и отлежала 7 години, самата бутилка е инкрустирана с 4 100 бели диаманта. Ако се интересувате, както от инвестиции в спиртни напитки, така и от бижута, Ley 925 Diamante Tequila е правилният избор.

Ако $3.5 ви идва твърде скъпо, ето и предложението ни за $225,000. То отново е на бранда Ley, но клас Ultra-Premium. Разликата тук е, че течността е отлежала 6 години, а вместо диаманти, бутилката е обкована с бяло и жълто злато, както и платина.


След Ley се позиционира Clase Azul. Тяхната юбилейна бутилка се продава на цена от 30 000 долара. Защо Clase Azul е толкова скъпа? Цената тук идва от колекционерската стойност на всяка от 15-те бутилки на бранда за своята 15-а годишнина. Марката пусна само 15 бутилки, като цената за цялата колекция е 450 000 долара. Всяка от бутилките е направена ръчно от керамика и обковка от 24 каратово злато.

Докато някои вариации на Patron са достъпни за масата потребители, то En Lalique Series 2, произведена в колаборация с френския бранд Crystal, може да се определи като висок клас „Luxury liquor“. Въпреки че цената и е „едва“ $7 500 на бутилка, отлежалата 8 години последователно в американски, френски дъб и бъчви от Sherry създава уникален аромат и мек вкус.

На цена от $2,000, вие получавате една от лимитираните 2 000 бройки на година бутилки. Освен лимитираната бройка, течността от 100% синьо Агаве и 21 каратовото злато по бутилката, добавят още по-голяма колекционерска стойност.

Ако правите инвестиция или подарък за приятел, проверете наличността на лимитираните серии, като Ley или Clase Azul – колкото по-малко бутилки, толкова по-голяма цена на вашата.

А ако не можете да си позволите такава покупка или инвестиция, все пак е забавно да си помечтаете.
И не забравяйте: „Хубавият живот е скъп. Има и евтин, нооо това не е живот.“
Количка