Пред обектива - Слав и Хубен

Тъй като работата ни е свързана с контактуване с много хора, може би извън работата си сме много мълчаливи и обичащи усамотението хора. Търсим съзнателно тези моменти на презареждане, колкото и редки да са те. Но като цяло е трудно да разграничим живота в творчеството и този извън него, те се преплитат и в голяма степен нашата работа е нашия живот.

Най-често заставаме пред обектива когато правим проби са светлината по време на снимки и съответно се снимаме един друг! Извън шегата — най-често сме в обектива като част от бекстейдж видеата и снимките за проектите, по които работим. Съзнателния избор да сме зад, а не пред обектива, говори красноречиво колко обичаме да се снимаме!

Невъзможно е да назовем една снимка. Визуалните натрупвания и влияния, които всеки от нас има са огромно количество — от разнородни жанрове и автори. Умножено по две това прави огромна памет от запечатани подсъзнателно и съзнателно кадри и визуални стимули, които са формирали творческия ни мироглед.

Въпреки, че в различните си кариери досега имаме дългогодишен опит, имаме щастието фотографията да е територия, в която работим от относително скоро. В този смисъл, кадрите, които знаем или все още не знаем, че искаме да заснемем са много. Ние сме на полето на модната фотография инспирирани в немалка степен от магията на модата и модния дизайн. Със сигурност мечтани кадри са такива, които събират в себе си творческия гений на дизайнерите, аурата на любимите ни супермодели и локациите по света, които ни провокират.

Сигурно е доста особено за страничен наблюдател, но когато това е твоят живот, е трудно да си го представиш по друг начин. Предизвикателни са моментите, в които емоционалния заряд на личното се смеси с професионалното и обратно.

Такава, която спира “скрола”, заковава вниманието и вдъхновява!

Перфектният кадър е като перфектната буря — съвпадение на множество фактори и детайли, които взаимодействат в точния момент. Перфектният кадър е когато снимаш инспириращ модел, с точния стайлинг на точната локация, а екипът вибрира на едни честоти. Най-хубавото на перфектният кадър се крие в това, че той е и химерен, защото винаги е можело и повече в главата на твореца.

Като хора, чиито бизнес обслужва видимото и “опаковката”, ние търсим провокация в невидимото. Онова, което се крие зад погледа и дава на видимата красота добавената стойност на душата. Когато красивият вътрешен живот на човека доминира, независимо от физическите критерии.

Количка