Модни акценти от световните подиуми

Автор: Александра Томова

Модата е винаги няколко крачки пред всички нас. Модните седмици в големите столици вече показаха колекциите за есен/зима 2023/2024, а ние, почитателите, вече сме подготвили списъци с желания за новия сезон.

Още не е дошло лятото, но вече сме си визуализирали есенно-зимния гардероб. Тенденциите, които бавно ще ни приближават към студените месеци са учудващо класически, богати на земни тонове и любимото ни черно, с дъх на отминали времена и много уют.

Събрахме любими акценти от Париж, Милано и Ню Йорк, с които съвсем скоро ще започнем да „пълним” виртуалните си пазарски колички. Но както знаем, нека пазаруваме осъзнато!

Ето какво ни впечатли от световните модни подиуми и какво ще носим с удоволствие съвсем скоро.

Лично аз обожавам уголемени сака със силно преувеличени подплънки на раменете. През 80-те са били хит, а завръщането им е бавно, но сигурно в последните няколко години. Saint Laurent и Vivenne Westwood показаха техните интерпретации на сакото от миналия век. Balenciaga включи подобни подплънки за рамене дори и в модели на копринени ризи.

Никога не е късно за малко блясък! Пайети, мъниста и всичко, което отразява светлината е добре дошло. Понякога мрачните есен и зима предполагат нуждата от нещо освежаващо. Блясъкът е добро решение, ако не сте фен на неоновите цветове в края на годината. Paco Rabanne и Isabel Marant са сепогрижили за това.

Hermès ни обличат в топли земни тонове. Линиите са класически – кожена пола в бежаво до коляното, огромен топъл шал в охра, велурени ботуши над коляното, стилно и изчистено палто. Женствените поли на плисета също се връщат в играта.

Хората, които харесват изцяло черни тоалети, са точно толкова, колкото и онези, които никога няма да се облекат в черно от глава до пети. Аз съм от първите. Victoria Beckham се е погрижила и за двете половини. Докато повечето комбинации в колекцията ѝ за есен/зима 2023/2024 включват комбинация от минимум 3 цвята, то има и няколко full black предложения. Off-White и новият креативен директор Иб Камара облякоха черната пантера Наоми Кембъл 2 пъти в черно на последното ревю на бранда в Париж. Одобряваме!

Carolina Herrera винаги е ценяла женската красота и я е подчертавала. За пореден път колекцията на бранда ни кара да се размечтаем за приказни френско-ривиерски разходки, тоскански следобеди с чаша вино, гала вечери във Венеция… 

И всички тези неща да ги правим, облечени в изумителни рокли. От бранда са подготвили рокли, за които ще имате нужда и от хубаво палто за есен/зима 2023/2024. Но по-лесно ще е избягате на някоя локация с по-приятни температури от нашите по това време на годината.

Количка