Велик ден за душата

Автор: Елица Стойчева

В динамичното ни ежедневие за съжаление все по-често празнуваме не защото се чувстваме празнично, а защото сме омагьосани от пазарните трикове, натиснати от семейството или колегите. Ето тук идва и времето, в което да понамалим оборотите и да прекараме истински качествено време с близките си или дори със самите себе си.

Празничното време около Великден е идеален повод за това. Защото сещате ли се за нещо по-луксозно от няколко по ред почивни дни? Аз-не!

В следващите редове ще намерите и малките хитринки, с които да си доставите още повече и само положителни емоции през това свято време на годината.
Изцяло загърбвайки ненужните разделения, с радост ви споделям, че и православни, и католици вярват, че на Великден трябва да се премениш с нови и светли дрехи. С този ритуал се изчистваме от лошата енергия и отваряме сетивата си за късмет и успех през цялата година.

А въпреки че годините летят, надали ще намерите по-подходящ аутфит от Великденската колекция на Румяна Константинова, която остава една кокоша класика, с която да пърхаме и да изваждаме като реликва от гардероба на всеки Великден.

Като семеен празник, трябва да помислим и за детайлите. Независимо дали нашите пиленца или по-западните зайчета, всички те ще превърнат дома ви в една градска приказка. Дори само няколко  възглавнички ще донесат повече радост за окото и игра за децата. Ето какви са предложенията на Maison de Kalina.

От опит знаем, че на празник всичко се случва около масата. На нея освен нашите си традиционни яйца и козунаци, можете да поставите и прекрасните панетони стил Долче и Габана, които са толкова дизайнерски поднесени, че ще се сдобиете и с идеална кутия, в която да събирате само хубави спомени целогодишно.

След като постите са преминали, почти задължително е да се наградите и с шоколадово яйце. Нашият екип избра

Надали има по-светски яйца от тези в колекцията на Фаберже. Известно е, през 1885 г. император Александър III поръчва на ателието на Фаберже декоративно великденско яйце като подарък за своята съпруга- Мария Фьодоровна.

Крайният резултат е едно необикновено величествено яйце, което крие и много тайни. То се отваря, а във вътрешността му има златен жълтък. Подобно на матрьошка, жълтъкът също се разтваря и от него се подава златна кокошка с рубинени очи.

Кокошката също се разтваря и там се показва миниатюрно копие на императорската корона, изработено от злато и диаманти, както и малък рубин, който императрицата да носи като колие. Яйцето остава в историята с името „Кокошката”.

Така шеметно и с огромна доза творчество в периода 1885 – 1917 г. Петер Карл Фаберже и неговият асистент изработват 68 бижутерийни изделия, с формата на яйце, за руските царе и частни колекционери.
И до днес някои от тези шедьоври се издирват от колекционери и са обект на постоянно благоговение и извор на вдъхновение. До този съвършен яйчен лукс можете да се докоснете и със специалната колекция на Goto Jewelry and Diamonds, вдъхновена от Фаберже.

Всяко бижу с почерк на Фаберже от Goto Jewellery and diamonds разказва своя неповторима история, а вдъхновението и за тази колекция са клиенти им, които създават, споделят и съхраняват ценни празнични моменти с бижутата.

Затова и на Великден от бранда ни приветстват да носим бижута, но и цветно настроение. Да се насладим на слънчеви емоции и да бъдем заобиколени винаги от блясък и любимите си хора!
И на този празник винаги е модерно да сме щастливи и заедно. Затова за завършек на шеметните празнични дни, те подсещаме да не пропуснеш хубавите разговори с класно вино в ръка и уютна компания от Катаржина.

И не забравяй животът е велика работа, а с нас можеш да я направиш винаги и модерна!
Количка